En fest-makeup kræver et velplejet ‘lærred’ og hvis huden er sund og frisk, så kommer man langt. Læs flere gode råd fra Line Bille, som er vores hår- og makeup artist og se hendes gode tips til, hvordan man får de perfekte røde læber.

Hvordan opstod din interesse for denne branche?
Jeg husker det egentlig ret tydeligt. Jeg gik i 5. klasse og så et modeshow i fjernsynet. Til sidst i showet kommer der en designer ud og bukker og alle klapper, det var øjeblikket, hvor jeg tænkte – det der vil jeg være en del af. Senere i mit liv, har jeg selvfølgelig fundet ud af, at det ikke er frisøren eller makeupartisten, der står på scenen, som folk klapper af.

Hvad er dine tre bedste beauty tips?
Det vigtigste for mig er huden. Hvis din hud ser sund og frisk ud, så kommer du rigtig langt. 

1.
Husk! Drik meget vand, vand er enormt vigtigt for din hud og kan forebygge rigtig mange ting.
2. Fugt er en anden vigtig faktor for din hud. Du kan både sørge for at få det igennem cremer og olier, men også igennem kosten.
3. Uanset om du bruger meget makeup eller næsten ingenting, så udsættes huden for mange forskellige bakterier i løbet af en almindelig dag. Så husk at skylle din hud med vand hver morgen og aften. Der findes selvfølgelig en masse gode produkter til at rense huden, men helt almindeligt vand til at skylle huden, gør også underværker.

Hvordan får man de perfekte røde læber?
Jeg elsker røde læber og har det meget ofte selv, derfor har jeg prøvet enormt mange taktikker af. Der er ikke noget værre end at komme i byen og ens læbestift allerede er halvt spist af. Mit bedste trick er, at man sørger for at fugte læberne godt lidt tid inden man påfører læbestiften. Lige inden, tørrer man så alt læbepomaden af og peeler dem lidt for tør hud. Brug evt. en vådserviet eller en tandbørste (bare ikke din dagligdags-tandbørste). Anvend gerne en lipliner til at tegne rundt om læberne og også gerne lidt på læberne. Jeg synes, den er med til, at læbestiften holder bedre. Til sidst mætter du med læbestiften.

Mine favoritter er matte læbestifter, jeg synes, de holder bedre.

Hvilke farvetoner kommer vi til at se til jul og nytår?
Jeg tror, vi kommer til at se de kolde farver til jul og nytår. Til neglene er det vinterfarver som mørkegrøn, grå, mørkerød og selvfølgelig en glimmerneglelak. Læberne får helt sikkert også toner af vinteren, det kan både være den mørkerøde og den postkasserøde. De jordfarvede og mørke toner til øjnene og en frisk rosa til vinterkinderne.

Det er lørdag aften og du skal til julefrokost – hvilken makeup lægger du?
Jeg vil med sikkerhed have den røde læbestift på. Jeg vil sørge for, at huden ser let og frisk ud med contour og lidt shine. Det er altid vigtigt for mig, at brynene er markeret flot og ser naturlige ud. Til sidst fuldender jeg looket med flotte fyldige vipper.


 Lines 3 favoritter: