Hvad hitter på ungernes boghylder, og hvad er det bedste i legetøjskassen? Find inspiration til nye bøger, sjov læsning og flere krealege, uanset om du har en lille prinsesse eller en cool teenagedreng. Vi har nemlig spurgt fire børn fra 5-12 år om, hvad de læser i af bøger for tiden, hvilken bog der er deres favoritbog, og hvad det bedste spil eller legetøj er. Bliv klogere på børnebogklubbens svar lige her:

Victoria, 5 år

Jeg tegner mine egne historier, som jeg læser højt for min mor og far. Det gør min storebror også, og hans bog hedder ‘Kaptajn Pølse’. Jeg har snart fødselsdag, og der ønsker jeg mig alt muligt med prinsesser og dukker.”

Bluse, H&M, 129 kr.,  Nederdel, H&M, 129 kr.,  Cardigan, H&M, 79,95 kr.,  Strømpebukser, H&M, 49,95 kr. for 2 stk.,  Sko fra Bobbishoes, DEICHMANN, 229 kr.

Blyanter fra Topmodel, BOG & IDÉ, 29,95 kr. pr. stk.

Tusser fra Topmodel, BOG & IDÉ, 39,95 kr.

Notesbog fra Topmodel, BOG & IDÉ, 69,95 kr.

Bog, Wimpy Kid – Ikke en dagbog af Jeff Kinney, BOG & IDÉ, 149,95 kr.

Bog, Ternet Ninja– film edition af Anders Matthesen, BOG & IDÉ, 149,95 kr.

Bog, Ternet Ninja af Anders Matthesen, BOG & IDÉ, 249,95 kr.

Storm, 8 år

Jeg elsker alt, der er sjovt, og som jeg kommer til at grine af. Jeg læser 15 minutter hver aften, og lige nu læser jeg Wimpy Kid-bøgerne. Men jeg er også meget glad for Ternet Ninja.”

T-shirt, H&M, 79,95 kr. for 2 stk.,  Jeans, H&M, 79,95 kr.,  Sneakers fra Nike, SPORTMASTER, 450 kr.,  Strømper, SOCKS & MORE, 79 kr. for 10 stk.

Luna, 10 år

Jeg er vild med heste og ønsker mig også en. Men jeg må ikke få en for min mor. I stedet læser jeg en masse om dem. Mine veninder og jeg skriver også i sådan nogle vennebøger, og jeg skriver også dagbog.”

Strik, H&M, 179 kr.,  Bluse, H&M, 99 kr. for 2 stk.,  Bukser, H&M, 179 kr.,  Sneakers fra Adidas, DEICHMANN, 399 kr.,  Strømper, SOCKS & MORE, 79 kr. for 10 stk.

Vennebog fra Topmodel, BOG & IDÉ, 99,95 kr.

Notesbog, BOG & IDÉ, 39,95 kr.

Dagbog fra Topmodel, BOG & IDÉ, 219,95 kr.

Brætspil, Monopoly Fortnite, BOG & IDÉ, 249,95 kr.

Bog, Fortnite – den ultimative guidebog, BOG & IDÉ, 99,95 kr.

Bog, Harry Potter og De Vises Sten, illustreret af J. K. Rowling, BOG & IDÉ, 399,95 kr.

Mads Frederik, 12 år

Jeg læser Fortnite-bogen og spiller også spillet ret meget. Min far læser den første Harry Potter-bog højt for mig og min lillebror hver aften. I weekenderne spiller vi tit Monopoly, og jeg ved, at man kan få en Fortnite-udgave, som vil være ret fed at have.”

Skjorte, H&M, 99 kr.,  T-shirt fra Adidas, SPORTMASTER, 550 kr.,  Bukser, H&M, 149 kr.

Tip: Find flere børnebøger og brætspil i Nørrebro Bycenter

Blev du inspireret til en ny børnebog? Eller har du hørt om andre sjove børnebøger? Så tag forbi Bog & Idé i Nørrebro Bycenter, hvor du finder hylder fyldt med børnebøger til både små og store børn og til teenagerne. 

Er du mere til udfordrende og sjove brætspil, kan du selvfølgelig også finde en masse forskellige i bogbutikken. Men også både Søstrene Grene og Normal i Nørrebro Bycenter har sjove og hyggelige brætspil samt en masse kreating og legetøj som malebøger, tusser, perler og figurer til ungerne.