Skal årets hjemmelavede julepynt også være pænt? Lav disse farverige perleophæng, hvor børnene nemt kan være med.

Pynt årets juletræ med perleophæng i dine yndlingsformer og farver, og skab ekstra meget hygge og personlighed til jul. De fine perleophæng er det perfekte DIY-juleprojekt for både børn og voksne, for det er nemt at skabe ophæng, der faktisk er flotte. De farverige perler og glimmer-piberensere gør nemlig, at ophængene ser pæne ud i alle udgaver.

Vælg julefarver som grøn, rød og guld, hvis du elsker klassiske jul, eller lav nogle farverige og funky perleophæng i lyserød, perlemor eller andre skønne nuancer, som sagtens kan pynte hele vinteren.

Sådan laver du perleophæng til juletræet

Lav de klassiske former som hjerter, stjerner og juletræer, eller vær kreativ med forskellige perlestørrelser, skæve former og farvemønstre. Du kan bruge alt fra glasperler og små perler til klassiske rørperler til dine ophæng.

Sådan gør du:

  1. Start med at finde ud af, hvilken form du skal lave. Du kan nemlig lave din perleophæng med enten en piberenser, med ståltråd eller med begge dele. Skal du lave en stjerne eller julestok, er det en god ide med både piberenser og ståltråd, skal du lave ophæng med små perler, så brug ståltråd, og skal du lave spiralerne, så brug kun piberenser.
  2. Tag enten piberenser, ståltråd eller begge dele, og put perlerne på. Lad enderne være frie.
  3. Sno snoren i den form, du gerne vil have. Du kan finde inspiration og teknikker i videoen.
  4. Bind et silkebånd i en fin farve på ophængene, så er de klar til at blive hængt på juletræet!

Det skal du bruge:

  • Piberensere i guld og sølv fra Søstrene Grene, 8,70 kr.
  • Ståltråd fra Søstrene Grene, 12,90 kr.
  • Satinbånd fra Søstrene Grene, fra 6,98 kr.
  • Perler i forskellige farver og størrelser fra Legekæden, fra 13,45 kr.

Tip Kig efter gamle perlekæder i genbrugsforretninger eller på loppemarkeder. Det unikke perler skaber et smukt vintage-look på dine perleophæng.

Psst… Mangler du inspiration til DIY-julegaver? Vi har samlet fem gode idéer til hjemmelavede julegaver her.