Hvis man leder efter en god grund til at forkæle den søde tand, så er den da så sandelig kommet. Julen er lig med søde lækkerier og de må gerne være hjemmelavede. Mød bloggeren Anne Au Chocolat og læs om hendes favoritdessert til julen.


Hvordan og hvornår startede din passion for det søde køkken?

Mit hjerte banker for mad og søde sager – en kærlighed som har groet siden min barndom og som er udsprunget af mine forældres store passion for mad og al den velsmagende livsnydelse, som de har serveret for min tvillingebror og jeg, siden vi var helt små. Jeg har altid elsket at være med i køkkenet og begyndte at bage, så snart jeg måtte være med. Og så er det bare fortsat.

 Du kalder dig selv for chocoholic. Spiser du chokolade hver dag?
Der går ikke en dag uden, at jeg sætter tænderne i et stykke chokolade. Det kan være mørk chokolade, mælkechokolade eller den hvide slags. Jeg elsker al kvalitetschokolade og ser chokoladen som min hellige lille nydelsespause i en tempotravl hverdag med småbørn og arbejde. Når jeg sætter tænderne i chokoladen, står alt stille og mine sanser eksploderer af smagslykke for en stund.

Færdiggør denne sætning “Chokolade for mig er …”
Lykke! Min faste velsmagende følgesvend i det søde køkken og tanken om, at jeg ikke har et stykke chokolade i nærheden, skræmmer mig lidt. Derfor har jeg altid chokolade inden for rækkevidde.

Det er fredag aften, du får lyst til noget sødt – hvad finder du frem?
Jeg har som regel altid kage i køleskabet eller i fryseren, som hurtig kan gøres klar til fredagsnydelse. Ellers kunne jeg finde på at trylle en lækker frugtcrumble frem, som kan laves på nul komma fem og som emmer langt væk af hygge – gerne med vaniljeis eller letpisket fløde til.

Hvor henter du inspiration fra, når du udvikler nye opskrifter?
Jeg bliver inspireret af gamle franske kogebøger, instagram, naturen og min mand, som tit giver mig gode idéer til, hvad jeg skal lave.

Hvad er dit yndlingsredskab i køkkenet, når du skal bage?
Uh, jeg har svært ved at vælge ét. Min køkkenvægt, en af mine japanske knive, dejskraber, piskeris og et par gode skåle – så er jeg klar til bagning!

Har du nogensinde brændt en kage på i ovnen?
Nej, det tror jeg ikke, men jeg har til gengæld præsteret, at hive en kage ud for tidligt, så den stadig var lidt rå indeni. Det kan ske, hvis man skal underholde søde, små unger, mens man lige tror, at man kan nå at bage en kage.

Hvad er de tre bedste råd til en nybegynder, som ikke er vant til at bage?
Find gode og overskuelige opskrifter, som inspirerer men ikke virker alt for komplicerede. Læs hele opskriften grundigt igennem før bagning. Vælg gode råvarer og ingredienser, så kan det kun blive en succes!

Julen står i den søde tands tjeneste. Hvad er din yndlingsjuledessert?
Jeg elsker en vaniljeproppet risàl’amande med masser af mandler i og en god lun kirsebærsovs til.

Hvordan får du en kage til at se ekstra festlig ud?
Jeg holder meget af at pynte kager med bær, chokolade og nødder – festligt men naturligt!

Find Anne Au Chocolats opskrift på peberkagehjerter på side 29 her.