“På Nørrebro kan du surfe på en bølge af cool skatespots”

 

Du behøver ikke have telefonen op ad lommen for at lave aftaler. Du kan bare gå ud på gaden eller finde et af Nørrebros mange skatespots, så er der nogen, du kan chille med.

Det er indbegrebet af Nørrebroånden, mener skater Jacob Juul.

Fra skateparken under Bispebjerg Station, forbi donut’en ved Mjølnerparken til Den Røde Plads, Nørrebro Skatepark og ned ad Den Grønne Sti til Rantzausgade. Nørrebro er én lang bølge af cool skatespots – og det elsker Jacob Juul, der er professionel inlineskater og en af verdens bedste.

“Nørrebro er blevet et skateparadis, hvor du kan surfe på dine hjul gennem bydelen på betonklodser og nye ramper.”

Skaterramperne er blevet en fast del af Nørrebro og bliver tænkt ind, der hvor der bliver bygget nyt. Blandt andet får Den Røde Plads helt nye ramper og skateområde i forbindelse med en renovering.

“Det er superfedt med de nye skater­ramper, for det viser, at skate ikke længere en outsidersport, som da jeg var ung. Det er blevet et fællesskab og en del af Nørrebro.”

På Nørrebro findes kultur, kunst og mad fra hele verden – og så er der plads til alle. Der er en hel særlig autenticitet og mangfoldighed, mener Jacob.

“Skate er ikke en outsidersport mere, som den var, da jeg var ung. Skate er blevet et fællesskab her på Nørrebro.”

Autentisk Nørrebroånd

Jacob har skatet i mere end 15 år, og som professionel skater drives han til konkurrencer i hele verden. Men han vender altid tilbage til Nørrebro.

“Her er fede baner, alt er tæt på, og så er der en helt speciel Nørrebroånd, hvor folk skater til sent om aftenen og chiller i Nørrebro Parken.”

Her behøver du ikke at have telefonen op ad lommen for at lave aftaler.

“Du kan bare gå ud på gaden. Du støder altid ind i venner og andre skatere, når du er på Nørrebro Skatepark eller kører på Den Grønne Sti. Og så ender du med at sidde i Nørrebroparken og chille med dem hele aftenen. Det er virkelig Nørrebro for mig,” fortæller Jacob.

Her er plads til alle

Det er ikke kun Nørrebros skatespots, Jacob er vild med. Fællesskabet, autenciteten og miljøet gør bydelen helt særlig. Her er nemlig plads til alle.

Og det er netop den særlige fællesskabsfølelse, Jacob gerne vil bruge på skateskolen LOW Academy.

“Jeg har selv brugt skatemiljøet meget, da jeg var ung og havde problemer med skolen, eller der var noget derhjemme. I skatemiljøet har jeg fået venner og en masse succesoplevelser,” fortæller han.

På skateskolen er der plads til alle uanset niveau – og her finder du både dygtige skatere og helt nybegyndere. Det handler nemlig i lige så høj grad om det sociale og ikke mindst om at give børn succesoplevelser.

“Lærer du at blive god til noget, får du også en tro på, at du kan mere, også når det gælder andre ting i livet som skolen eller det sociale,” forklarer Jacob.

Han bruger derfor gerne sig selv og sine oplevelser både som ung skater på Nørrebro og som professionel skater i undervisningen.

“Jeg drømmer om at give børn en tro på, at de kan mere, end de tror, og samtidig skabe det gode netværk, som jeg har været så glad for på Nørrebro. Derfor bliver jeg også megaglad, når jeg møder børnene i skateparken uden for undervisningen.”

“Jeg er vild med Rantzausgade og side­gaderne omkring. Her er autentiske steder som caféen Tjillipop, og så møder du alle mulige mennesker.”

Fællesskab og mangfoldighed gør bydelen helt særlig, mener Jacob.

“Ved Nørrebro Skatepark kan du virkelig mærke Nørrebroånden. Her er altid mennesker, du kan chille med.”

“Krydset mellem Den Grønne Sti og Rantzausgade er et fedt skatespot. Her er kanter til alle niveauer, og så er der en lækker græsplane. Her kan jeg hurtigt bruge mange timer.”

“Den Grønne Sti er ret cool. Du er i centrum af København og alligevel omgivet af træer.”

Følg Jacob på Instagram

@jacob.juul – og se hans vilde skatetricks og skatespots

Jacobs 5 favoritspots

Nørrebro er fyldt af fede kvarterer og hyggelige gader. Nogle af er bare lidt mere skate-venlige end andre. Derfor deler Jacob sine fem favoritspots, som du ikke finder i andre guides til Nørrebro.

Nørrebro Skatepark

“Skateparken er tæt på kiosker, Jægersborggade, Den Grønne Sti og Den Røde Plads. Her kan du være sikker på at møde nogen, der skater, også sent om aftenen. Det tiltrækker skatere fra hele Danmark, der vil mærke Nørrebroånden.”

Hans Tausens Park

“Parken og området omkring er et af mine yndlings-chillspots. Her er god stemning, og så har du Assistens Kirkegård lige ved siden af. Når den blomstrer, kan jeg godt få en fornemmelse af at være i et helt andet land.”

Tjillipop

“Jeg elsker at drikke kaffe på Tjillipop i Rantzausgade. Her er autentisk, roligt, en cool indretning og en hyggelig stemning. Du kan både sidde i caféen eller ude på gaden, hvor cyklerne skærmer for trafikken, og så er det tit små arrangementer.”

Det Eksotiske Hjørne

“Det Eksotiske Hjørne på Jagtvej er en af mine favoritter, og jeg besøger det nærmest hver uge. Når jeg skater så meget, som jeg gør, kan du ikke kun leve af fastfood, og her kan du få et godt og sundt måltid med salatbar. Det er ikke så dyrt, og så er de megasøde. Du kan både sidde inde og ude.”

Den Grønne Sti

“Den er ret cool! Du er i centrum af København og alligevel omgivet af træer og mennesker, der sidder og griller og hygger. Du kan surfe igennem stien fra Rantzausgade til Nørrebro Skatepark og støde ind i nogen, du kender på din vej. Så ender du med at sidde en hel aften og chille med dem i Nørrebroparken. Det er fedt, fordi det er lidt uforudsigeligt, og du ikke behøver at have din telefon med for at lave aftaler. Du møder bare folk på gaden.”

 

Se Jacob Juuls skateguide her.