Hvilke slag foregik på Nørrebro? Hvilke kendte personer kommer fra Nørrebro og Nordvest? Og hvor ligger den ældste bygning på Nørrebro? Tag qiuzzen her, og find ud af, hvor godt du egentlig kender Nørrebro. 

Du kan tage vores Nørrebro-quiz lige her, og (måske) bliver overrasket over, hvad Nørrebro OGSÅ er. Du kan finde de rigtige svar ved at gå til svaret med det samme. Du kan også vente med at få afsløret svarene til du har læst alle spørgsmålene igennem for at se, om du kan få 10 ud af 10 rigtige.

1. Hvad hed Nørrebrogade oprindeligt?

 1. Frederikssundsvej
 2. Nørrebro
 3. Frederiksborggade
Rigtigt svar: 2. Nørrebro

Vejene for hver ende af Nørrebrogade hedder Frederikssundsvej og Frederiksborggade, men det var ikke det, som Nørrebrogade oprindeligt hed. Den hed såmænd bare “Nørrebro”.

2. Hvilken af disse 3 kendte danskere kommer IKKE fra Nørrebro?

 1. Thomas Blachman
 2. Lars Lilholt
 3. Dan Turéll
Rigtigt svar: 3. Dan Turéll

Selvfølgelig er Thomas Blachman københavner. Men vidste du, at han rent faktisk er født på Nørrebro? Det skete den 2. april 1963.

Lars Lilholt. Den danske sanger og sangskriver virker ikke som et barn af stenbroen, men derimod som en mand med fødderne solidt plantet i den jyske muld. Der er han også. Han er dog oprindeligt født på Nørrebro den 14. marts 1953. Han flyttede til Ålborg og “hjem” til Jylland som syvårig.

Dan Turéll er født på Frederiksberg. Han sværmede hele sit liv for det andet store arbejder-brokvarter, Vesterbro, men boede det meste af sit liv på Frederiksberg på grænsen til Vesterbro – og ikke på Nørrebro.

3.  I hvilken københavnsk bydel er gennemsnitsalderen lavest?

 1. Nørrebro
 2. Vesterbro
 3. Amager Vest
 4. Indre By
Rigtigt svar: 1. Nørrebro

Nørrebro er ung. Bydelen har med 33,4 år den laveste gennemsnitsalder af alle bydele i København.

Vesterbro er også relativ ungdommelig med en gennemsnitsalder på 34,5.

Amager Vest følger lidt efter med 35,2.

I indre by er befolkningen noget ældre med 38,7 år, hvilket øvrigt er den højeste gennemsnitsalder for alle kvarterer i København.

Gennemsnitsalderen i hele København er 35,9 år.

4. Hvilke af disse 3 kendte personer er født i Nordvest?

 1.  Martin Brygmann
 2. Kim Larsen
 3. Mads Mikkelsen
Rigtigt svar: 3. Kim Larsen

Man kan ikke blive mere Nordvest end Kim Larsen. Mange forbinder ganske vist gavflaben med Christianshavn. Det er jo det kvarter, som Gasolin hele tiden kredser om i deres sange. Men Kim Larsen er født og opvokset i Nordvest – på Mågevej 79.

5. Hvilken af disse ikoniske Nørrebro-spisesteder åbnede først?

 1. Taverna Kreta på Jagtvej
 2. Zafran på Blågårdsplads
 3. Nørrebro Bryghus på Ryesgade
Rigtigt svar: Zafran på Blågårdsplads

Zafran åbnede i 1990 på Blågårdsplads, hvor den stadig ligger i dag. Det er ikke bare en af Nørrebros ældste restauranter, men er rent faktisk Københavns ældste persiske restaurant.

Nørrebro Bryghus slog dørene op i 2003, mens Taverna Kreta er fra 2006.

 

6. I Hvilken bydel i København er boligpriserne steget mest de seneste år?

 1. Nørrebro
 2. København K
 3. København S
 4. Østerbro
Rigtigt svar: 1. Nørrebro

Der er faktisk to bydele, der har oplevet nogenlunde den samme stigning i boligpriserne mellem 2007 og 2017. Det er Nørrebro og Vesterbro. Begge steder har prisstigningen været på 35 %. Det er rekorden i Københavns kommune.

I København K er boligpriserne kun steget med 30 %.

Ørestaden hører til København S. Her er kvadratmeterpriserne dyre, men den gennemsnitlige boligpris er alligevel ikke så høj som på Nørrebro og Vesterbro.

7. Hvilken af disse tre københavnske “skyskrabere” er det højeste tårn i København?

 1. Domus Vista på Frederiksberg
 2. Nordbro på Nørrebro
 3. Bohrs Tårn på Vesterbro
Rigtigt svar: 1. Domus Vista på Frederiksberg

Der er blevet bygget mange tårne i København de seneste år.

Domus Vista fra 1979 er dog stadig det højeste hus i København med sine 102 meter.

Bohrs Tårn på Vesterbro, der populært også kaldes for Det Sorte Tårn, er 100 meter højt og det næsthøjeste tårn i København.

Nørrebro kan efterhånden godt lege med i den konkurrence. Det nye højhus, Nordbro, lige ved Nørrebro Bycenter er den tredjehøjeste bygning i København med sine 98 meter.

8. Hvilken af disse 4 kendte personer er IKKE begravet på Assistens Kirkegård på Nørrebro?

 1. H.C. Andersen
 2. Søren Kierkegaard
 3. Karen Blixen
 4. Dan Turell
Rigtigt svar: 3. Karen Blixen

Assistens Kirkegård er en kirkegård for store danske forfattere. Her ligger både H.C. Andersen og Søren Kierkegaard begravet.

Dan Turell er også begravet på Nørrebros kirkegård, selvom han i sin levetid var tættere knyttet til både Frederiksberg og Vesterbro.

Karen Blixen er derimod begravet i sin egen have ved Rungstedlund.

9. Hvor finder du Nørrebros ældste bygning?

 1. Bygningen med den mere end 100 år gamle Café Runddelen på Nørrebrogade 151
 2. Graverboligen ved den nye metro på Assistens Kirkegård
 3. Mellemfolkeligt Samvirkes kontor på Fælledvej 10
Rigtigt svar: Fælledvej 10

Bygningen, der i dag er gul, er mere end 200 år gammel. Den er nemlig bygget i år 1800 og er en af de eneste bygninger på Fælledvej, der ikke er blevet revet ned og bygget på ny. Bygningen har haft mange funktioner og ejere, blandt andet bager Frederich Peter Schlötzer, Københavns Kommune, en privatskole, Fælledvejens skole og nu kontor for Mellemfolkelig Samvirke.

Graverpladsen på Assistens Kirkegård er fra 1808, mens den ikoniske bygning på runddelen er bygget i 1878.

10. Hvilket af disse slag har IKKE fundet sted på Nørrebro?

 1. Kampen om Byggeren
 2. Slaget på Reden
 3. Slaget ved Nørre Fælled i 1872
Rigtigt svar: 2. Slaget på Reden

Bølgerne er gået højt på Nørrebro. Men Slaget på Reden var et søslag ud for København. Det fandt sted i 1801 og blev udkæmpet mellem den engelske og den danske flåde.

Slaget på Fælleden blev faktisk udkæmpet den 5. maj 1872. Det er det nærmeste, vi i Danmark er kommet på en revolution. Det var en arbejderopstand, der udviklede sig til et stort masseslagsmål mellem arbejdere på den ene side og politiet og militæret på den anden side. Det endte med, at opstanden blev undertrykt, og at lederne blev fængslet.

Kampen om Byggeren var en konflikt, der i 1980 opstod omkring en byggelegeplads på det Indre Nørrebro i det, der dengang blev kaldt Den Sorte Firkant. Kvarteret blev i de år kraftigt saneret. “Byggeren”, som byggelegepladsen populært blev kaldet, skulle også ryddes. Det var der mange aktivister og nørrebroere, der modsatte sig. Det resulterede i massive gadekampe. Byggeren lå cirka dér, hvor Folkets Park ligger i dag.