DIY projekt: Tie dye dine julegaver!


Er du vild med et godt DIY projekt? Og synes du, at tie dye er ligeså flot nu, som det var i 70’erne? Så er denne guide lige noget for dig! Vi viser dig, hvordan du kan gøre julegaverne unikke, personlige og bæredygtige ved at pakke dem ind i en hjemmelavet tie dye-gaveindpakning.


tie dye

Hvad betyder DIY?

Inden vi går i gang med dagens tie dye DIY-projekt, så lad os lige slå fast, hvad DIY betyder.

DIY er en forkortelse af “do it yourself”, hvilket hentyder til ting, der er hjemmelavede. Et DIY-projekt kan både referere til at skabe noget fra bunden af og til at ændre en eksisterende ting. I dette DIY-projekt tager vi f.eks. et gammelt stykke stof, som vi giver nyt liv, hvilket forlænger stoffets levetid. Et DIY-projekt er derfor ofte en genvej til bæredygtighed, da det mindsker behovet for at købe nyt.

 

Tie dye gaveindpakning:

Det skal du bruge:

  • Stofrester eller et gammelt lagn
  • Tekstilfarve
  • Snor
  • Et vandtæt kar (din vaskemaskine kan også bruges)

Sådan laver du dit tie die DIY Projekt:

Opstart: Vælg dit stof og din ønskede tekstilfarve.

 
 

Drej og farv: Saml stoffet ved at dreje det rundt som på billedet, så det bliver til en stofbylt. Vikl så snor eller elastikker om bylten. Det er denne proces, der skaber det endelige mønster, så vær omhyggelig med det. Placér bylten i karret med farve i ca. halvanden time.

 

Vask og tør: Skyl stoffet grundigt, vrid det, og hæng det til tørre. Husk at beskytte dine hænder mod farven med gummihandsker – for tro os, farven er effektiv og bliver hængende på hænderne i laaang tid!

Psst! Husk at følge brugsanvisningen om blandingsforhold til tekstilfarven.

tiedye

Wrap it op: Nu er det tid til at anvende dit tie dye-DIY projekt til at pakke dine gaver ind! Gør det simpelt ved at ‘rulle’ pakken ind fra hjørne mod hjørne og afslutte med at binde en knude af de løse ender. Nu er dine pakker unikke, bæredygtige og knaldhamrende flotte!


Psst…
Leder du efter inspiration til jul? Så lad dig inspirere af vores juleunivers her.