Butikker

mandag 10:00 - 19:00
tirsdag 10:00 - 19:00
onsdag 10:00 - 19:00
torsdag 10:00 - 19:00
fredag 10:00 - 19:00
lørdag 10:00 - 17:00
søndag 11:00 - 16:00

Silvan

mandag 8:00 - 22:00
tirsdag 8:00 - 22:00
onsdag 8:00 - 22:00
torsdag 8:00 - 22:00
fredag 8:00 - 22:00
lørdag 8:00 - 20:00
søndag 8:00 - 20:00

Lukkedage

Juleaften 24. december 2021
1. juledag 25. december 2021
2. juledag 26. december 2021
Nytårsdag 1. januar 2022
14. - 23. dec.
27. dec.
28. dec.
29. dec.
30. dec.
Nytårsaftensdag
10.00 - 20.00
10.00 - 19.00
10.00 - 17.00
10.00 - 16.00
10.00 - 19.00
10.00 - 14.00

Guide til Nørrebro – Københavns farverige bydel

Velkommen til den store byguide om Nørrebro. Her har vi alle samlet de bedste tips til hverdag og fest på Nørrebro: spisesteder, caféer, parkering, seværdigheder, gader og gå-i-byen kvarterer. Find alt du har brug for i Nørrebro Bycenters guide til Nørrebro. 

Nørrebros handelsgader og gå-i-byen kvarterer

Der er mange unikke kvarterer og gader på Nørrebro. I denne guide til Nørrebro har vi samlet en liste over nogle af de mest charmerende og fascinerende gader på Nørrebro. Find inspiration til dit næste besøg på Nørrebro her.

Kort over Nørrebro

Nørrebrogade: Nørrebros hovedgade

Nørrebrogade er fra gammel tid Nørrebros livsåre og hovedgade. Den strækker sig over 2 kilometer fra Dronnings Louises Bro ved Søerne og til Nørrebro Station på Ydre Nørrebro. Fra Nørrebrogade udspringer flere af de mest kendte strøg på Nørrebro som Blågårdsgade, Elmegade og Superkilen.

Nørrebrogade er en moderne, travl handelsgade. Selvom gaden er lang, hører rækken af overraskende og afvekslende butikker aldrig op. Nørrebrogade lukker heller aldrig. Om dagen summer gaden med liv med butiksgæster til alt fra store supermarkeder til små bazarlignende mikrobutikker, og om natten bliver der ved med at være liv på Nørrebrogade. Der er altid en døgnkiosk eller en kebab, der har åbent. 

Sammen med Jagtvej er Nørrebrogade de to centrale gader på Nørrebro. Et knudepunkt, du altid kan vende tilbage til, hvis du farer vild i bydelens mindre gader.

Nørrebrogades historie

Nørrebrogade blev anlagt og brolagt omkring 1760. Dengang hed vejen slet og ret Nørrebro. Først i midten af 1800-tallet blev vejen omdøbt til Nørrebrogade.

Jagtvej: grænsen mellem Indre og Ydre Nørrebro

Jagtvej løber igennem flere Københavnske bydele. For Nørrebro er den lange lige vej dog helt central. Jagtvej er nemlig den vej, der opdeler bydelen i Indre og Ydre Nørrebro. I dag bliver Nørrebro dog administreret som en samlet bydel, og det har været tilfældet siden 2007. Ydre og indre Nørrebro er derfor i praksis én og samme bydel. 

Jagtvej hører til blandt de mest trafikerede veje i København. Det kan derfor anbefales, at man forsøger, at undgå vejen i morgen- og eftermiddagstrafikken, hvis man er i bil. Til gengæld er Jagtvej idéel på cykel, hvis man hurtigt skal fra den ene ende af byen til den anden. 

Omgivelserne langs Jagtvej er yderst varierede. Der er masser af mindre butikker og indkøbsmuligheder, og så er den undervejs flankeret af den karakteristiske gule mur ind til Assistens Kirkegård. Jagtvej har sit udspring ved Østerbro tæt på Zoologisk Museum og fortsætter sin vej helt til Frederiksberg. I midten af det hele krydser Jagtvej den anden hovedfærdselsåre på Nørrebro, Nørrebrogade. Det sker lige ved den travle og storbytravle Nørrebros Runddel.

Jagtvejs historie

Historisk set er Jagtvej været en kongelig forbindelsesvej mellem Frederiksberg Slot og jagtmarkerne oppe i Nordsjælland. Derfor har gaden været kendt som “Jagtvej” siden slutningen af 1700-tallet, da kongen brugte vejen, når han skulle til og fra sine personlige slotte og jagtområder som Dyrehaven eller Frederiksborg Slot.

Jægersborggade: Nørrebros charme i én gade

Jægersborggade er et lille eventyr for sig. For et par årtier siden var den et berygtet centrum for hashhandel og lejlighedsvise skuddramaer. I dag er den som forvandlet og én af de absolut mest trendy gader i København med mere end 40 små specialforretninger. Her finder du alt fra hyggelige kaffebarer og hipstercafeer til delikatesseforretninger, smykkebutikker, isbarer og lækre restauranter. 

Jægersborggade er en blandt mange sidegader til Jagtvej, der løber ud i Stefansgade. Udover sit store udvalg af hippe butikker og spisesteder skiller den sig ud ved fortsat at have sin originale brostensbelægning. De unikke skilte i identisk design, der hænger over hver butik er også noget af det, der giver Jægersborggade sin charme og identitet.

Ligesom resten af Nørrebro er Jægersborggade levende og der sker en løbende udskiftning af butikkerne. Nogle af dem, der dog har været med at give Jægersborggade sit ry som et moderne og nytænkende sted er bl.a.: spiritushandlen, Den Sidste Dråbe; restauranten Grød, der var den første, der specialiserede sig i netop grød; isbutikken Istid, der serverer Nitrogen-is; kaffebaren The Coffee Collective.

Jægersborggades historie

Jægersborggade fik sit navn i 1866 og er opkaldt efter det tidligere slot, Jægersborg, der lå Nord for København i det, der i dag er Gentofte Kommune.

Elmegade: shopping i latinerkvarteret

Mellem Nørrebrogade og Sankt Hans Torv ligger Elmegade. Det er en lille gade, der udgør hovednerven i det nogen kalder for Nørrebros Latinerkvarter. I Elmegade og de omkringliggende små gader finder du et stort antal af de mest smarte tøj- og skobutikker og en bred vifte af restauranter med køkkener fra hele verden. Tæt på Elmegade og Skt. Hans Torv finder du også de rytmiske spillesteder Atlas og Rust. Ligesom Københavns mest magelige biograf, Empire Bio, ned ad en sidegade også er en del af kvarteret med flere populære barer og restauranter rundt omkring sig.

I 2018 fik Elmegade et ansigtsløft gennem et større renoveringsarbejde med bredere cykelstier og et bedre miljø for slow trafik og bløde trafikanter til følge.

Elmegades historie

Elmegade skulle oprindeligt have heddet Bøgegade, men blev i 1884 i stedet opkaldt efter et andet træ – elmetræet. Skt. Hans Torv er opkaldt efter Skt. Johannes Kirke, der ligger ud til torvet. Skt. Hans Torv var i gamle dag samlingssted for det kvæg, der græssede på Nørre Fælled.

Griffenfeldsgade: Et slaraffenland for studerende

Griffenfeldsgade er en sidegade til Nørrebrogade på Indre Nørrebro. Den løber hele vejen ned til Åboulevard. Gaden er særligt kendt for sit store antal multietniske restauranter og butikker. Du finder blandt andet flere afrikanske specialbutikker og spisesteder på Griffenfeldsgade. Hvis du er studerende, er et besøg på Griffenfelds mange barer og værtshuse et must. Kom forbi og se de mange spændende barer, butikker og caféer, hvor du som studerende er mere end velkommen.

Griffenfeldsgades historie

Griffenfeldsgade er opkaldt efter den holstenske statsmand Peder Schumacher Griffenfeld, der fra 1673 var rigskansler i Danmark. Senere faldt han i unåde, og han blev dømt for landsforræderi, som han sad fængslet for i 22 år.

Ravnsborggade: Teater og antikvitetshandlere

Ud til søerne ved Dronning Louises Bro ligger den lille Ravnsborggade parallelt med Sortedams Sø og Sortedam Dossering. Gaden har som så mange andre af de vigtige gader på Nørrebro sit udspring fra Nørrebrogade, og den fortsætter til Ryesgad og dermed til Østerbro. 

Ravnsborggade er adressen for kvarterets største teater: Nørrebro Teater. Et stenkast derfra på Nørrebrogade ligger Teatret Grob. Det er derfor ikke langt fra, at man kan kalde Ravnsborggade for Nørrebros Broadway.

Leder du efter loppefund og antikviteter, så er Ravnsborggade den mest velegnede gade til den form for jagt. Her ligger talrige små og store antikhandlere på Ravnsborggade og i nogle af sidegaderne. Flere af butikkerne handler med kostbare designfund, og antikvitetshandlernes viden om designere og design er generelt stor. Det er derfor sjældent på Ravnsborggade, at du finder de store knaldtilbud, men det er til gengæld her du finder de kvalitetsting, som du lige mangler til samlingen.

Ravnsborggade historie

Ravnsborggade er opkaldt efter Ravnsborg Skansen, der var navnet på et forsvarsværk, som Christian d. 4. i 1600-tallet planlagde skulle placeres på det sted, hvor Ravnsborggade ligger i dag. Skansen blev dog aldrig bygget færdig.

Stefansgade: Barer og værtshuse

På Ydre Nørrebro ligger Stefansgade mellem Nørrebrogade og Borups Allé. Stefansgade er en gade fyldt med liv. Her finder du både små, finurlige butikker, trendy barer og lækre take-away steder. Med Nørrebroparken lige opad er det i øvrigt oplagt at kombinere et besøg på Stefansgade med en tur i denne langstrakte park, der ligger på et gammelt baneterræn.

På Stefansgade finder du både moderne ølbarer, der serverer mere end 40 forskellige specialfremstillede fadøl, men også et af Danmarks ældste værtshuse, Cafe Lille Peter, hvor en øl kun koster lige over 10 kroner.

Stefansgades historie

Stefansgade er opkaldt efter Sankt Stefans Kirke, som du finder på hjørnet af Stefansgade og Nørrebrogade. Efter al sandsynlighed fik gaden sit nuværende navn, da kirken blev indviet i 1874. Før dette hed gaden Havremarksvej. Sankt Stefan var den første kristne martyr. 

Rantzausgade: Brune værtshuse og moderne ølbarer

Leder du efter et hyggeligt sted, hvor du kan starte byturen eller bare få stillet tørsten? Tag slænget under armen og sæt kursen mod Rantzausgade på Indre Nørrebro. Den 700 meter lange gade ligger mellem Jagtvej og Åboulevard lige på grænsen til Frederiksberg og byder på masser af fede cocktailbarer og lækre ølbarer i et trendy og ungt kvarter.

 

Du kan altid holde dig opdateret på, hvad der rykker på Nørrebro hos Visit Copenhagen.

Rantzausgades historie

Rantzausgade er opkaldt efter slægten Rantzau, som var en magtfuld adelsslægt fra Hosten.

Blågårdsgade: Orientalsk mad og byliv

Går du fra Nørrebrogade forbi Blågårds Plads, kommer du til Blågårdsgade, der muligvis er den hyggeligste gade på Nørrebro. Gaden summer af liv, og nye, spændende restauranter dukker jævnligt op. Til trods for at Blågårdsgade kun er nogle få hundrede meter lang, kan du få alt, hvad ganen begærer fra alle verdens køkkener, og du finder sjove specialforretninger som en keramikhandel eller en pladebutik.

 

Blågårdsgade historie

Tilbage i 1700-tallet fik landstedet lige udenfor Peblingesø en ny herskabelig gård med blå tegl. De tegl gav navn til området, som herefter blev kaldt Blågård. Boligen har gennem tiden været residens for flere dansker konger, indtil gården blev ødelagt under bombadementet af København i 1807. Først i 1850 blev Blågård anvendt til byggeri, industri og etageboliger.

Superkilen: Et kulturelt mødested

Superkilen er en moderne bypark i Mimersgadekvarteret. Den strækker sig næsten en kilometer mellem Nørrebroparken og Mjølnerparken på et 30.000 m2 stort areal. Hele parken bindes sammen af cykelstien, Nørrebroruten, der er en del af cykelsti 51, som snor sig igennem store dele af ydre København.

Superkilen åbnede i 2012 og var straks en sensation i arkitekturkredse. Superkilen har modtaget adskillige internationale priser for sin kombinationen af design og formål. Området er udformet i et fællesskab mellem kunstnerkollektivet Superflex, arkitektfirmaet Bjarke Ingels Groups og de tyske landskabsarkitekter Topotek 1.

Superkilen er opdelt i tre områder: Den Røde Plads, Den Sorte Plads og et grønt område. Hvert område har sit eget udseende, sine kendetegn og sin egen stemning. 

Langt det meste af pladsens inventar kommer fra udlandet – mere præcist – fra 60 forskellige lande. Cykelstativerne er fra Finland, der er springvand fra Marocco og neonskilte fra hele verden. Pladsen er en legeplads for både børn og voksne og et åbent område midt i den tætte bebyggelse på Nørrebro, og det er med til at gøre Superkilen til et populært sted at gå en tur og til bare at hænge-ud. Derudover udstråler Superkilen også netop den mangfoldighed, som kendetegner Nørrebro, hvilket også er også helt bevidst fra skaberne af parken. Både Nørrebro Hallen og Nørrebro Lokaludvalg ligger ud til Superkilen.

Superkilens historie

Superkilen var byggeprojektets arbejdstitel, og det tager udgangspunkt i, at pladsen var kileformet, og at netop denne kile skulle aktiveres. Bifrost blev også foreslået som navn til området ud fra idéen om, at pladsen skulle skabe bro mellem verdener (som regnbuen Bifrost gør det i den nordiske mytologi).

Nørrebro Station

På grænsen mellem Nørrebro og Nordvest ligger området omkring Nørrebro Station. Kvarteret er et vigtigt knudepunkt både for offentlig transport og biler, som skal ind og ud af byen. Rundt omkring stationen gemmer sig der dog også skjulte skatte i et multietnisk bazarområde, der emmer af storbyens liv. 

Området ved Nørrebro Station er et fascinerende samlingspunkt, hvor du kan få timer til at gå med bare at se på mennesker. Her ligger butikker, barer, kroer, caféer og kebabsteder. Området virker som en selvforsynende forstad til København med butikker af enhver art. Derudover er der også et moderne shoppingcenter som netop Nørrebro Bycenter med alt fra modebutikker til byggemarkedet Silvan.

Nørrebro Stations historie

Nørrebro Station blev anlagt i 1930 som en højbane, der skulle forbinde bydelene rundt omkring det indre København, og som også skulle gøre en ende på de utallige stop, der var i trafikken, når togene fra Slangerupbanen skulle krydse Nørrebrogade. Nørrebro station lå tidligere der, hvor Nørrebroparken ligger i dag. 

Mad på Nørrebro: Det store tag-selv-bord

Når du slingrer ned ad Nørrebros små, hyggelige gader, vil du hurtigt opleve, at bydelen gemmer på et væld af gode caféer, spisesteder og restauranter. De kulinariske oplevelser afspejler i særdeleshed den multietniske og mangfoldige samfund, hvor der findes madoplevelser fra alle verdens hjørner og i alle prislejer. Fra det lille gadekøkken og shawarmabaren til fancy cafémad og Michelinrestauranter. Nørrebro har noget for enhver smag og ethvert budget, uanset om du er på farten, på udkig efter den lette løsning eller takeaway eller søger de mest fine, fornemme og toprangerede restaurantoplevelser i København.

 

Hvor skal jeg spise på Nørrebro?

I denne guide til Nørrebro har vi samlet vores bud på de bedste café- og restaurantoplevelser på Nørrebro. Her får du et bredt overblik over mad og kulinariske oplevelser på Nørrebro, som du bør se nærmere på. Vi gør det så let for dig som muligt at finde det helt rigtige spisested, hvad enten du er på udkig efter en hyggelig café, et godt spisested, takeaway, en fin restaurant eller en shawarmabar.

 

Spisesteder på Nørrebro

Er du på udkig efter et godt spisested til frokost eller aften. Nørrebro Bycenter har samlet en guide med nogle af bedste spisesteder med vidt forskellige køkkener, vidt forskellige atmosfærer og til vidt forskellige priser. Klik på banneret nedenfor og læs mere om spisestederne på Nørrebro:

Where to eat skilt til spisesteder Nørrebro

 

Restauranter på Nørrebro

På Nørrebro er der frit valg på alle hylder, når det drejer sig om restauranter. De kulinariske oplevelser afspejler på smukkeste vis den multietniske og mangfoldige bydel. Derfor finder du mad og madoplevelser fra alle verdenshjørner og i alle prislejer på Nørrebro. Fra det lille gadekøkken og shawarmabar til stilfuld cafémad og restauranter med Michelinstjerner.

Seværdigheder og museer på Nørrebro

Hvad skal du se på Nørrebro? Ligesom de fleste andre byer i verden opleves Nørrebro bedst gennem lige dele seværdigheder og tilfældig vandring gennem bydelens gader.

Har du brug for inspiration, har vi samlet en liste over de vigtigste seværdigheder, museer og oplevelser, du ikke må snyde dig selv for, når du er på Nørrebro:

Politimuseet

Politimuseet er True Crime. Her er der nedslag i kendte mordsager, der virkelig har fundet sted, og bevismaterialerne bliver rullet op for dig i de udstillede genstande. Museet dækker politiets og ikke mindst politiarbejdets historie helt tilbage til vægteres tid omkring slutningen af 1600-tallet. På politimuseet er der også mulighed for rundvisninger, byvandringer og skoleundervisning. Find politimuseet på Fælledvej lige over for Skt. Hans torv.

Zoologisk Museum

Er du interesseret i dyr både i fortiden og nutiden, så er Zooeogisk museum noget for dig. Her er store skeletter af både forhistoriske og nulevende dyr og montre med fascinerende udstoppede dyr i deres naturlige miljø. Du kan også blive klog på evolution og menneskehedens udvikling i en spændende tematisk udstilling. Der er også altid mange arrangementer for børn, hvor kyndige og inspirerende formidlere blandt andet fremviser levende dyr for børnene. En billet til Zoologisk Museum giver også adgang til Geologisk Museum og Botanisk Have i København.

Sankt Hans Torv

Sankt Hans Torv hører til blandt knudepunkterne på Nørrebro. Her er der storbystemning og natteliv. Det er ikke underligt, at kvarteret omkring Sankt Hans Torv i folkemunde også kaldes for Nørrebros latinerkvarter. På Sankt Hans Torv og kvarteret omkring Elmegade kan du gå på opdagelse i specialforretninger eller besøge flere gode caféer og restauranter.

Nørrebroparken

Nørrebroparken er en stor og langstrakt park, der ligger der, hvor der tidligere løb en jernbanen. Parken inviterer til afslapning og soldyrkning på græsplænerne og bænkene, og den har mange spændende attraktioner. Legepladsen i Nørrebroparken er for eksempel et lille eventyr for børnene. Her kan de små blandt andet kravle rundt i en model af et jagerfly. Der er også en cool skaterbane og baner til både fodbold og basketball i parken. Nørrebro parken er også afvekslende og åben del af en cykelrute, der forbinder Nørrebro med Frederiksberg og Østerbro. Du finder endnu flere forslag til parker på Nørrebro og i Nordvest, som du skal besøge her.

Søerne i København

Det indre Nørrebro læner sig op ad Søerne i København. Indbyder vejret til en gåtur, så er Søerne det foretrukne sted for Københavnerne og Nørrebro-folket. Det er her man får sol på næsen hele året rundt, og her man møder venner og bekendte. Som løberute er Søerne også ideel. Nørrebro-delen af søerne må desuden benyttes af cyklister. Slå dig også ned undervejs på nogle af de mange cafeer og restauranter. Det er navnlig ved de søer, som Nørrebro grænser opad, at der er mange hyggelige vandingshuller for de promenerende københavnere.

Dronning Louises Bro

Dronning Louise Bro er bindeleddet mellem Nørrebro og Indre By, og så snart solen skinner, forvandles broen til et mødested for københavnerne. Tag en slapper i græsset ved siden af bronzeskulpturen “Siddende Unge Mennesker”.

Superkilen

Superkilen er en ny urban park fra 2012. Den er designet af Superflex, Bjarke Ingels Group og Topotek1. Det er et 30.000 m2 stort område, som består af tre dele: Den Røde Plads, Den Sorte Plads og Det Grønne Område. Hver del har sit særpræg og passer til forskellige aktiviteter fra streetfodbold til picnic. Det er også ved Den Røde Plads, at Nørrebro Hallen ligger. Der er mange og skiftende aktiviteter på Nørrebro Hallens store areal. Her kan du både spille badminton, fodbold, basketball og meget mere. Du kan enten spille i klub eller selv booke en bane. Her er også folkekøkken til billige priser flere gange om ugen. Nørrebro Hallen er også kendt for de store loppemarkeder, der jævnlig afholdes der.

Assistens Kirkegård

Assistens Kirkegård er det sidste hvilkested for nogle af de største danskere gennem historien. Her finder du gravsteder for H.C. Andersen, Søren Kirkegaard, Niels Bohr, H.C. Ørsted, Dan Turèll og mange flere. Assistens Kirkegård er også en park med mange bænke og solrige områder. Kirkegården er omkranset af den karakteristiske gulorange murstensmur. Omme bag den er man i fred for trafikken på både Jagtvej og Nørrebrogade. Mange Nørrebroere benytter sig flittigt af parken til gåture eller bare til at sidde og sludre med vennerne på bænkene eller til læse en god bog helt alene.

Nørrebro Teater

Teatret er i dag et af de teatre, der har bedst tag i det yngre, men stadigt voksne publikum. Det er sket med både udfordrende og underholdende teater og ved blandt andet at caste kendte standup’ere i bærende roller. Nørrebro Teater har eksisteret i en eller anden form siden 1886. I dag er både foyeren og teaterrummet i tip-top stand.

Teater Grob

På Nørrebrogade ligger Teater Grob, der både spiller egne forestillinger, men også lægger hus til små og store gruppeteaterforestillinger.  Teater Grob hed før både Kalejdoskop og Københavneren og har altid været stedet, hvor man har kunnet se noget af det mest nybrydende og dristige teater i København.

Guidede ture på Nørrebro

Det er efterhånden blevet en naturlig del af gadebilledet med små selskaber, der står rundt omkring på gader og stræder og lytter til en engageret byguide. Vi har samlet en mindre liste af de mest populære guidede ture:

Know your ‘bro: Digital Walking Tour

Københavns Kommune har udviklet en digital tourguide, som kan føre dig rundt til spændende afkroge og must-see seværdigheder på Nørrebro. Ruten gennem Nørrebro er 5 kilometer lang og fører dig blandt andet gennem Assistens Kirkegård, Jægersborggade og Superkilen. Du kan prøve app’en helt gratis her.

Københavns Byvandrelaug

Byvandrerlauget er en forening af erfarne og karismatiske byguider. Flere af dem er eksperter i Nørrebro. Prøv f.eks. En af Allan Mylius Thomsen guidede ture på Nørrebro. Han er selv en gammel Nørrebro-dreng og kender sit gamle kvarter som sin egen baglomme. Du kan også følge med på facebook-gruppen: Gamle København, hvor der tit er billeder og historier fra det gamle Nørrebro. Besøg byvandrerlauget her.

Ghetto Tours

Prøv en tur med Ghetto Tours. Her er det folk fra den såkaldte ghetto på Nørrebro og i Nordvest, der fører dig rundt i Mjølner-parken og lignende kvarter og fortæller om livet og deres eget liv i deres del af Nørrebro.

Byvandring.nu

Denne side præsenterer et meget varieret udbud af guidede tur med mange forskellige kvarterer og rundt omkring i hele København. Der er også en del tur, der foregår på listen. Kast selv et blik på siden og slå til, hvis du finder noget, der appellerer til det.

 

Hos Visit Copenhagen kan du altid holde dig opdateret på, hvilke oplevelser, der er tilgængelige på Nørrebro.

Parkering på Nørrebro

Parkering kan både i København og på Nørrebro være en udfordring. Derfor er det godt at sætte sig grundig ind i parkeringsmulighederne i sit lokale kvarter eller i det kvarter, man skal besøge.

Både på Indre og Ydre Nørrebro er der gode muligheder for parkering direkte på gaden eller i p-huse og parkeringsanlæg. Regn generelt med, at parkeringen bliver dyrere, jo tættere du kommer på centrum.

P-huse og parkeringsanlæg

Det Grønne P-hus

Det Grønne Parkeringshus ligger på Blågårdsgade tæt på Åboulevard. P-huset ligger i den Blå p-zone, og kan benyttes uden beboer- eller erhvervslicens. Priserne er de samme som på gaden. Du kan parkere eller hente din bil hele døgnet rundt. Dog har du højst tre timers parkering. Det Grønne P-hus har lidt over 200 pladser, som hurtigt bliver fyldt op.

Nørre Allé

På Nørre Allé tæt ved Sankt Hans Torv finder du et fuldautomatisk underjordisk parkeringsanlæg med 164 pladser. Parkeringsanlægget er offentlig tilgængeligt.

Nørrebro Bycenter parkering

Nørrebro Bycenter har 180 gratis parkeringspladser, der er fordelt på henholdsvis en P-kælder og en parkeringsplads lige udenfor Silvan. P-kælderen har almindeligvis åbent i hverdage fra  10.00-19.30 samt på lørdage og søndage fra 9.00-18.30. P-kælderen lukker en halv time, efter centret lukker, så du kan nå ud og hente din bil. Der er også handicapparkering på parkeringspladsen.

Parkeringsregler på Nørrebro

Der gælder de samme parkeringsregler på Nørrebro, som i resten af København. Her er nogle af de regler, der gør sig gældende:

  • Betaling foregår via nummerplade, og du får derfor ikke en p-billet, som skal placeres i bilens forrude.
  • Du skal altid sætte p-skiven, da der kan være tidsbegrænset parkering.
  • 10-meters-reglen er gældende.
  • Du kan parkere gratis om søndagen og på helligdage.

Københavns Kommune har udarbejdet en kort guide til parkering i København, der giver dig et overblik over de vigtigste regler, hvis du nu skulle være i tvivl. Find alle oplysninger om parkering på Nørrebro her.

 

Gratis parkering om søndagen på Nørrebro

I dag kan du parkere gratis på Nørrebro fra lørdag eftermiddag klokken 17. til mandag morgen klokken 8. Dermed er det gratis at parkere på Nørrebro om søndagen. Derudover er der gratis parkering på helligdage frem til klokken 8 dagen efter. 

 

Regler for handicapparkering

Har du et handicapkort følger der en række fordele med, når det kommer til parkering i København. Du kan altid holde dig opdateret på reglerne omkring handicapparkering i København her.

Genbrugs- og genanvendelsesmuligheder på Nørrebro

I Nørrebro Bycenter vil vi gerne være med til at sætte fokus på klima- og bæredygtighedsdagsordenen. Af den grund vil vi gerne fremhæve de mange muligheder, du har for at få en mere bæredygtig tilværelse på Nørrebro. Bydelen er nemlig fuld af muligheder for genbrug, genanvendelse og upcycling af alt fra tøj og sko til møbler og elektronik.

 

Her er de steder, du kan gøre gode genbrugsfund

Der er masser af gode muligheder for at finde skatte og genbrugsfund. Dem kan du læse mere om i vores guide til de mange gode genbrugsbutikker på Nørrebro. I butikkerne kan du finde alt fra skæve vintagefund, nyt tøj, upcycled møbler og genbrugsinteriør til antikviteter og brugskunst.

 

Gode råd til en mere bæredygtig hverdag

At leve mere bæredygtigt kræver typisk kun små ændringer i vores daglige rutiner. Det er ikke alle rutiner, der er lige lette eller mulige at gøre noget ved, og derfor har vi herunder samlet 10 punkter, som du kan bruge til inspiration:

1. Medbring din egen to go-kop, når du besøger din lokale kaffebar.
2. Drop alt engangsservice i plastik og vælg alternativer i bambus.
3. Brug en genanvendelig drikkedunk i stedet for at købe plastikflasker.
4. Hvis muligt, så hop på cyklen i stedet for at tage bilen eller bussen.
5. Planlæg dine indkøb hjemmefra og skriv indkøbsliste, så er det lettere at undgå madspild.
6. Brug en taske eller en mulepose, når du tager på shopping. Det er også godt for pengepungen.
7. Sæt en timer til 5 minutter, når du går i bad og husk at sluk vandet, mens du sæber dig ind. Så får du sparet på vandet.
8. Husk at sorter dit affald, så ressourcerne kan blive genanvendt.
9. Sluk for stikkontakt til opladere og andet elektronik, så de ikke bruger strøm i standby-tilstand.
10. Vask dit tøj ved 30 grader. Højere temperaturer er oftest ikke nødvendigt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad sker der på Nørrebro i dag?

Der er mange aktiviteter og events på Nørrebro i løbet af året. Gadefester, loppemarkeder, udsalg, Kulturnat, koncerter og meget mere. Du kan både finde en oversigt hos Københavns Kommune eller se de shoppingrelaterede events i Nørrebro Bycenter her.

Hvor kan man printe på nørrebro?

Bibliotekerne i København har fået lavet en fælles print-, scan- og kopiløsning. Derfor kan du bruge dit sundhedskort eller lånerkort til at printe på alle biblioteker på Nørrebro. Du skal bare oprette en konto, og herefter kan du printe til 2 kroner per side. En del kiosker tilbyder også printning, og der findes også forskellige private trykkerier, der kan hjælpe dig.

Hvilket postnummer har Nørrebro?

Nørrebro har postnummeret: 2200 København N. Postnummeret dækker på ydre og indre Nørrebro. Det er ikke ligesom Vesterbro, Indre København eller Frederiksberg, hvor selv små gader og stræder har deres eget postnummer. Alt på Nørrebro er 2200 Kbh. N.

Hvor kan man få taget pasfoto på Nørrebro?

Der er flere steder, hvor du kan få taget et pasfoto på Nørrebro. Der ligger blandt andet en pasfotoautomat på Nørrebro Station. Alternativt kan du gå i en af de mange fotobutikker på Nørrebrogade.

Hvor spiser man godt på nørrebro?

Nørrebro er kendt for sit store udvalg af gode spisesteder og restauranter. Særligt i området omkring Jægersborggade er du sikker på at finde en restaurant til din smag. Se den komplette liste over gode spisesteder på Nørrebro her.

Kan man parkere gratis på Nørrebro?

Mens det tidligere har været gratis at parkere på Ydre Nørrebro, blev området tilbage i 2017 omdannet til en ny p-zone for at imødekomme de overbelastede parkeringspladser. Af den grund har Nørrebro generelt set fået samme parkeringsregler som resten af København. Læs mere om parkering her.

Lokale nyheder fra Nørrebro Bycenter

Nørrebro Bycenter elsker det skæve og anderledes, og Nørrebro har masser af unikke historier, som aldrig ser dagens lys i dagspressen. Derfor har vi talt med Nørrebros ildsjæle. De, der skaber bydelen og gør den til sin helt egne. De, der kan fortælle, hvordan hverdagen på Nørrebro i virkeligheden er. Og de, der ved, hvordan du får lidt mere ud af bydelen.

Vi elsker Nørrebro

Mød tre ildsjæle, der deler vores kærlighed til Nørrebro Det er nok ikke nogen hemmelighed, at vi elsker Nørrebro. Vi elsker historien, mangfoldigheden og de mange forskellige kulturer. Vi elsker den sprudlende kreativitet og maden [...]

Laura Drasbæk elsker kombinationen af keramik og skuespil

“Jeg går nærmest kun i en radius af 500 meter fra mit hjem” Skuespiller Laura Drasbæk har kastet sin kreative kærlighed på keramik, som hun laver i sit kælderstudie 100 [...]

Jakob Tolstrup maler på Nørrebros gavle

“Jeg føler, jeg får lov til at give noget tilbage til den by, jeg holder af” Jakob Tolstrup vil gøre os glade gennem sin kunst. Han vil ikke male regnbuer [...]

Stig Bomholt brænder for at reparere i stedet for at købe nyt

“Hvorfor købe et nyt stereoanlæg, når du kan lave det gamle for måske fem kroner?” Stig Bomholt vil gøre op med den danske køb og smid væk-kultur. Derfor har han [...]

Trine Brunsvigs farverige hjem hitter stort på Instagram

“Når jeg går over broen fra Dronning Louises Bro, kommer jeg hjem” På Trine Brunsvigs instagram kan du blive inspireret af et hjem fuld af farver, musik, keramik og kunst. [...]

Rum for Opfindsomhed

”Vi har én vigtig regel og det er, at du ikke kan lave fejl. Derfor har vi ikke noget viskelæder i vores værksted.” Rum for Opfindsomhed laver ikke børnekunst, men [...]

10 overraskende ting, du måske ikke vidste om Nørrebro

Vidste du, at ordet bøller er opfundet på Nørrebro? At Superkilen har byinventar fra 57 forskellige lande i hele verden? Og at Lygtevej engang var en å? Bliv klogere på din bydel her, hvor vi [...]

Quiz om Nørrebro: Hvor godt kender du din bydel?

Hvilke slag foregik på Nørrebro? Hvilke kendte personer kommer fra Nørrebro og Nordvest? Og hvor ligger den ældste bygning på Nørrebro? Tag qiuzzen her, og find ud af, hvor godt du egentlig kender Nørrebro.  [...]

11 smukke parker på Nørrebro og i Nordvest

I Nørrebro Bycenter elsker vi at fremhæve alle de skønne sider af vores sprudlende bydel, og de mange tilbud du finder på Nørrebro. Derfor har vi her samlet en liste med nogle af de bedste [...]