Global Kidz er dans, der nedbryder grænser på Nørrebro

 

Foreningen Global Kidz er ikke bare en danseskole på Nørrebro. Det er et frivilligt tilbud, der giver fællesskab og udvisker kulturelle grænser. Og så er det sjovt!

Mikala Hoff Skovgaard, leder af foreningen Global Kidz fortæller at de siden deres opstart i 2009 nu er oppe på 700 medlemmer. De 700 medlemmer er spredt udover afdelinger på ydre og indre Nørrebro samt Bispebjerg og Amager.

Dans er kommunikation af kultur

Hos Global Kidz tager dansen udgangspunkt i børnenes forskellige kulturelle baggrunde. Mikala Hoff Skovgaard fortæller: ”Dans er en hel unik måde at kommunikere kultur på” og ligger her vægt på at Global Kidz mål som være at udvide kulturel forståelse og samle folk om dansen.

Det er nemlig ikke kun i de kulturelle baggrunde at der er diversitet, men ligeledes i alderen af medlemmerne. Hos Global Kidz er der medlemmer helt ned til 1-årsalderen og op til 60 års alderen, som alle er samlet for at danse i fællesskab.

Culture Clash

Culture Clash er et arrangeret af Global Kidz, og består af battledans, shows og picnic. Culture Clash bliver afholdt på Gadeidrættens Dag og tiltrak over 1.000 mennesker sidste år. Der er altid god stemning til året Culture Clash og begivenheden udvikler sig ofte til en fest spækket med godt humør.

Arrangementet foregår på den røde plads og der battles i to dansekategorier:

  1. Afro/dancehall battle
    • børn/voksne 1 vs. 1
    • børn 2 vs. 2
  2. breakdance battle
    • 5-8 årige
    • 9-15 årige

Global Kidz har talent

Talent har ingen alder eller grænser. Det ser vi hos Global Kidz, der har deltaget i både Danmark har Talent og DM i Hiphop. Begge store konkurrencer, hvor koreografien og niveauet skal være i top, og det er det i den grad hos Global Kidz.

Hvis du vil vide mere om Global Kidz og hvordan dans nedbryder kulturelle barrierer, så kom og hør mere om de seje dansere på YouTube.