Mød Nørrebro-kunstneren Kristine Hellesøe, som inspireres af byens mange farver


Kunstneren Kristine Hellesøe er en kreativ ildsjæl, som laver de cooleste Nørrebro-inspireret kunstværker. Hendes stil er unik, og kunsten repræsenterer Nørrebros autentiske, frisindede og alternative kultur, som er karakteristisk for vores skønne bydel.


Nørrebro-plakater som støtter en god sag

I samarbejde med Nørrebro Bycenter har Kristine skabt to farverige Nørrebro-plakater, som du kan købe hos Bog og idé i Nørrebro Bycenter. Plakaterne koster 100 kr. pr. styk og alle pengene går til nonprofitorganisationen Fablab Nordvest, som udbyder værktøjer og digital produktionsmaskiner.

Man kan tydeligt se at begge plakater er inspireret af Nørrebro og oser af en bydel, som aldrig sover.

 

Blå bog

Kristine Hellesøe er født i Haderslev, men arbejder og bor i dag på Nørrebro. Kristine er udannet cand.mag. i kunsthistorie fra Københavns universitet i 2012 og uddannet billedkunstlærer fra Blaagaard/KDAS i 2013.

Kristines værker svinger mellem et dynamisk og ekspressivt udtryk og det mere stille og poetiske. Kristine beskriver at hun ofte starter værkerne i kaos og derfra begynder at rydde op med lige linjer og rene farveflader.

Kristines værker er lige så dynamiske og forskellige som hendes valg af arbejdsredskaber og materialer. Hun arbejder bl.a. med maleri, linoleumstryk, papirklip, monotypi.

 

Farver er magiske og inspirerende

For Kristine er farverne magiske – de er drivkraften bag kunsten og det er i farverne hun finder inspirationen.

Men inspirationen kommer også fra at bo på Nørrebro. De evigt fyldte gader med urban inspirerede plakater og graffiti. Det pulserende byliv, som ikke findes andre steder i København.

Det kan være en helt almindelig gåtur, som giver inspiration til det næste værk. Kristine mener ikke, at inspirationsprocessen kan fremtvinges – den er snarere en naturlig del af hverdagen, hvis du tillader den det.

 

Kunst som meditativ proces

Kristine værdsætter den tidslige dimension ved at arbejde med linoleumsplader. Arbejdsprocessen beskrives som værende meditativ og man kan klart se de mange timer som er lagt i kunstværkerne.

Kristine har udstillet på gallerier, interiørbutikker, kunstforeninger, gruppeudstillinger og har sat sit aftryk på Nørrebros og for den sags skyld hele Københavns kunstscene.

Se vores interview med Kristine Hellesøe på YouTube her.