Nørrebro er verdens fedeste bydel!


Vi elsker Nørrebro, og nu har verden endelig fået øjnene op for det, vi har vidst i lang tid: At Nørrebro er den fedeste bydel. Time Out, der er et af verdens største by-magasiner, laver hvert år en liste over de 49 mest cool bydele i hele verden, og i år ligger vores elskede Nørrebro helt i top.

27.000 byelskere og eksperter har stemt på deres favorit-områder, og her har de fleste altså peget på Nørrebro. Der er lagt vægt på mad og drikke, natteliv og kultur, men også fællesskabsfølelse og bæredygtighed har spillet en rolle i undersøgelsen.

“Uanset hvordan du definerer ‘Cool’ – så har Nørrebro det,” starter TimeOut deres flotte beskrivelse af vores bydel.

“Det mangfoldige kvarter nord for Københavns søer er et blændende miks af historiske vartegn, ultramoderne arkitektur og mad og drikke, der gør denne kendte gourmet-by stolt,” skriver de. Derefter fremhæver de, hvordan der, selv under coronakrisen, er åbnet nye bagerier, restauranter og vinbarer – alle med fokus på lokale og sæsonprægede varer.

De nævner også flere lokale initiativer som bilfri søndag, loppemarkeder, live musik og Usynlige Stier.

Følg guidens opskrift til en perfekt dag på Nørrebro:
“Tag en kop kaffe (og byens bedste croissant) fra Rondon, og nyd den på den magiske Assistens Kirkegård, hvor Hans Christian Andersen ligger begravet. Bagefter kan du tage til Jægersborggade, hvor du kan shoppe bæredygtige varer, genbrugstøj, nordisk hudpleje og håndværk. Spis en lækker middag på Silberbauers Bistro, og slut af på baren The Barking Dog.”

Sidste år lå Nørrebro på listens 28. plads, men i år er vi altså strøget helt til tops.
Læs mere om TimeOuts liste her.