Trine Brunsvigs farverige hjem hitter stort på Instagram

“Når jeg går over broen fra Dronning Louises Bro, kommer jeg hjem”

 
 

På Trine Brunsvigs instagram kan du blive inspireret af et hjem fuld af farver, musik, keramik og kunst. Hun elsker at skabe noget nyt ud af det, hun allerede har, og finder inspiration i Nørrebro og Nordvests farverige caféer og butikker.

 

En farverig væg med kunst kombineret med bløde jazztoner og et køkkenreol med keramik tilsat lyden af Eric Clapton. Det er noget af det, der har tiltrukket mange nye følgere til Trine Brunsvigs instagramprofil, der har rundet 27.000 og kun er stigende.

“På min profil vil jeg gerne vise, at kultur og kunst har en stor plads i mit hjem. Bogstavelig talt. For mine bøger, plader og cd’er fylder virkelig meget,” forklarer Trine, der bor i en stuelejlighed i Nordvest med sin mand Javier, der har malet en del af det kunst, de har på væggene.

Da coronaen ramte i foråret 2020, havde Trine omkring 5.000 følgere. Men pludselig var der mange, der gerne vil følge med i Trines inspirerende indretning. “Jeg tror, det er fordi, at jeg ikke bange for at tage chancer, hverken med kunst eller farver. Vores vægge skifter ofte farver, og vi flytter tit rundt på vores rum,” forklarer Trine.

" style="--plyr-color-main: var(--swift-foreground-color); " >

Trine Brunsvig er oprindeligt fra Silkeborg, men har taget det farverige Nørrebro ind under huden. 

 

Maling er en form for meditation
Det er særligt Trines smukke og skiftende farvekombinationer, der falder i øjnene, og det, der har lokket følgere til hendes instagramprofil. “Jeg synes jo ikke selv, at der er mange farver. Jeg elsker bare at have noget visuelt at kigge på,” forklarer Trine, der bliver meget inspireret af sæsoner og lyset, når hun vælger farver.

“Det er ofte årstiden, der bestemmer farverne i vores lejlighed. I foråret malede jeg for eksempel vores blå soveværelse lyselilla for at få mere lys ind.”

Selvom mange, inklusive hendes mand, synes, at hun maler meget, ser Trine det mere som meditation end besværligt arbejde. “Jeg elsker at male. Det tager jo bare et par timer, og så har du et helt nyt rum,” fortæller hun.

Malerier, bøger, tæpper. Jo mere levende og kulørt i Trines hjem, desto bedre. 

 

Særlig Silvan-kærlighed
Det er ikke kun væggene, der får en farverig makeover, men også møblerne. Trine har blandt andet et spisebord og et sofabord fra genbrug, som hun har malet om utallige gange.

“Jeg kan godt lide at bruge det, jeg har, til at skabe noget nyt i stedet for at købe nye ting. Jeg er ikke glad for ‘smid ud, køb nyt’-kulturen,” forklarer Trine, der tager forbi Silvan mindst en gang om ugen og altid går hen til afdelingen med trærester for at se, hvad der gemmer sig. “Du kan få træresterne til 50 procent, og du kan bruge dem til alt muligt. Jeg elsker også bare duften ved trælasten i Silvan. Den får mig altid tilbage til barndommen, da min far tit tog mig med i byggemarkeder,” fortæller hun.

Trine forklarer, at det på ingen måde er svært, hvis du gerne vil renovere på en budgetvenlig og bæredygtig måde.

“Det gør ikke noget, at det er skævt, for så kan du altid male det over bagefter. Jeg havde et lille meltdown, første gang jeg malede, fordi det blev ret grimt. Men du skal bare blive ved,” fortæller hun og tilføjer. “Og så skal du investere i en smule værktøj som hammer og sav. Så kan du lave meget mere i dit eget hjem, end du tror.”

Et kig ind i Trine og Javiers stue afslører hurtigt, hvorfor så mange finder inspiration i hendes instagramprofil!

 

Nørrebro er et farverigt sammensurium af kulturer
Trine bliver inspireret til sit farverige hjem i butikker og caféer i sit lokalområde.

“På Nørrebro og i Nordvest er man ikke bange for at være modige i indretningen, og det er enormt inspirerende. Jeg elsker steder som Moment på Ravnsborggade, hvor der er glimmergulv og sindssygt mange farver,” fortæller Trine, der prøver at tage noget af det med hjem til sin egen lejlighed.

Plads til det grimme og skæve
Det er en af de mange grunde til, at Trine elsker Nørrebro og Nordvest. “Jeg har en følelse af, at når jeg går over Dronning Louises Bro fra Indre By, så føler jeg mig hjemme. Så vi ville kun bo her,” fortæller hun.

Det skyldes blandt andet det lokalsamfund her. “På Nørrebro og i Nordvest er der plads til, at noget kan være grimt og skævt. Det er ikke så poleret, men et sammensurium af kulturer, der blandes sammen, og det elsker jeg.”

Trine er fra Silkeborg, men er kommet på Nørrebro, siden hun som 16-årig var au pair i Charlottenlund. “Jeg kom en del i ungdomshuset til koncerter og fællesspisning. Så der startede min kærlighed til bydelen.”

Væggene i hjemmet kan hurtigt ændre farve, når Trine føler for det: “Jeg elsker at male. Det tager jo bare et par timer, og så har du et helt nyt rum.”

 

Elsker Nørrebros oaser
Trine har gennem årene fået mange yndlingssteder. “Under Bispebuen er en skatebane, et fælles kontor og loppemarkeder, og det giver en følelse af et miljø for alle. På Blågårds Plads er der lokale fodboldturneringer, og rundt i Nordvest er der blevet bygget en masse grønne kasser med blomster. Det kan jeg enormt godt lide,” fortæller Trine.

“Hvis jeg skal gå en tur med en kop kaffe, er det på Assistens Kirkegård. Skal jeg finde et lille åndehul i byen, så går jeg ned på biblioteket på Blågårds Plads, hvor du finder en lille oase i baggården. Skal jeg have en øl med venner, så er det Stefansgade,” fortæller Trine, der forklarer, at hun tit prøver at finde de små åndehuller.

“Og så er der jo selvfølgelig Den Røde Plads. Det er for mig symbolet på Nørrebro, hvor der er plads til alle identiteter og aldersgrupper,” fortæller Trine.

Trine håber, at Nørrebro og Nordvest bliver ved med at bevare den ånd, hun holder af, selvom den forandrer sig og bliver mere ensartet. “Jeg håber ikke, at lejlighederne bliver for dyre her i Nordvest, men at der bliver ved med at være plads til alle samfundslag, og at de små lokale butikker og caféer bliver ved med at være her,” fortæller Trine.

 
 

Om Trine Brunsvig

  • 36 år og bor i Nordvest med sin mand, Javier
  • Arbejder som folkeskolelærer
  • Inspirerer med farverig og kreativ indretning på @Trine_brunsvig, hvor over 27.000 følger med.
  • Elsker kunst, kultur, Nørrebro og Silvan
 
 

Trines 5 tips til Nørrebro

  • Læs en bog i Blågårdens Biblioteks baggård, der har en lille oase, hvor man kan sidde
  • Gå en tur ad Rentemestervej, og kig på de flotte galvmalerier af blandt andre ‘Husk mit navn’
  • Tag til gratis oplæsninger på Biblioteket på Rentemestervej
  • Spis morgenmad under træerne på Friheden
  • Køb en rigtig god kop kaffe hos Fovl på Sneppevej