Bolig DIY

DIY: Lav smukke billedrammer med blomster


Brug naturens efterårsnuancer til at skabe smukke blomsterrammer til væggen eller vindueskarmen. Vi viser dig, hvordan du nemt kan lave dine egne rammer af plexiglasplader fra Silvan.


billedrammer

Der er en grund til, at grønne planter og friske blomster er store tendenser i indretningen. Natur skaber nemlig både ro og harmoni i hjemmet, og så er det med til at trække naturen indenfor, hvilket er skønt, hvis du ikke bor med direkte udsigt til skoven.

Udnyt at efteråret er ekstra flot på en anderledes måde med fine gennemsigtige plexiglasrammer med pressede blomster. Det ser smukt ud som en del af en billedvæg, som udsmykning på badeværelset eller som en fin detalje i vindueskarmen, hvor lyset kan skinne igennem rammerne.

Se, hvordan du laver de fine billedrammer på YouTube her

Sådan laver du billedrammer med pressede blomster

Det er nemt at lave rammerne selv i de varianter og farver, der matcher dit hjem. Du kan nemlig presse alle blomster. Jo fladere blomsten er, jo mere velegnet er den dog til rammerne. Skærmplanter, lyng, lavendel eller sensommerens høstanemoner eller valmuer er særlig fine og perfekte til at skabe blomstermotiver.

Psst… Husk at starte i god tid, hvis du skal bruge billederne til gave. Dine blomster skal nemlig helst ligge i pres i tre uger, inden de kommer i rammen.

Det skal du bruge:

  • Tørrede eller friske blomster
  • Sten eller bøger til at presse blomsterne
  • Plexiglasplade (str. 500 x 750 mm)
  • Jutesnor

Sådan gør du:

Trin 1: Pres blomsterne
Start med at presse dine blomster mellem to sten, bøger eller hvad du ellers har af tunge ting. Brug en avis mellem bogen og blomsterne, da blomsterne godt kan smitte af eller udskille væske, og skift eventuelt avisen løbende, hvis den bliver fugtig. Læg dine blomster under pres i tre uger, så de bliver helt flade. Sørg for, at dine blomster ligger pænt, når du presser dem.

Trin 2: Skær plexiglasplader til hos Silvan
Find to plexiglasplader i samme størrelse. Vi har brugt én plexiglasplade i størrelse 750×500 mm, som vi har fået skåret over hos Silvan. Det koster 30 kr. pr. snit i byggemarkedet.

Trin 3: Læg dine blomster på
Læg forsigtigt de pressede blomster på den ene plexiglasplade. Når du har fundet det flotteste miks af blomster, skal du lægge det anden plexiglas ovenpå – også helt forsigtigt, så blomsterne ikke flytter sig.

Tip Bruger du tykke blomster, eller har du problemer med, at blomsterne falder ud eller flytter sig, kan du lime dem fast med en smule sekundlim eller en limpistol.

Trin 4: Bind snor om glasset
Find din jutesnor frem, og bind den rundt om rammen som vist på videoen. Bind snoren godt til. Når du har bundet snoren om alle hjørner, skal du klippe resten af. Du kan også binde en rude i stedet for en firkant, hvis du gerne vil variere dit motiv.

 

Er du vild med planter og gør-det-selv? Så vil du elske vores DIY-blomsterophæng, tjek det ud lige her.

 

Plexiglas, 500x750 mm, SILVAN, 114,95 kr. 

Lyng, SILVAN, 19,95 kr. 

Jutegarn, SILVAN, 30,95 kr. 

Lavendel, SILVAN, 19,95 kr. 

Sejlgarn, SILVAN, 19,95 kr. 

Blomst, SILVAN, 19,95 kr.