Guide til genbrugsbutikker på Nørrebro


I Nørrebro bycenter elsker vi at tale om vores skønne bydel, og alt det den har at byde på. Også når snakken falder på noget så skønt som genbrugsbutikker. Derfor får du her den ultimative guide til de bedste genbrugsbutikker på Nørrebro. Bydelen er nemlig fyldt med antikke skatte, vintage perler og unikke genbrugsbutikker. Med guiden i hånden kan du nemt finde lige den form for genbrugsbutik på Nørrebro, der passer til dine behov, hvad enten du leder efter en retro lampe, bæredygtigt tøj eller genbrugsmøbler. Brug oversigten og find hurtigt frem til lige netop den genbrugsbutik, der matcher det, du søger.

  1. Reinvent Fashion: unika outletvarer og re-designet tøj
  2. Quriosa: genbrugsinteriør med omtanke
  3. Røde Kors Nørrebrogade: genbrug i den gode sags tjeneste
  4. Keiko vintage: mere Artsy – Berlin vibe
  5. Dahl Antik: butikken for antikelskeren
  6. Epokerum: designer vintage møbler
  7. PRAG Nørrebro: genbrugstøj med mønstre og farver
  8. Hot Ko Tyr: lamper og sjove skilte
  9. Vierhanen: antik møbler
  10. CrimsCrams: skæve vintage fund

Reinvent Fashion & Tailoring – unika outletvarer

Reinvent Fashion er en af de genbrugsbutikker på Nørrebro, du skal kende til, hvis du elsker mode og kvalitet. Butikken er fyldt med smukke unika outletvarer og re-designet tøj skabt af tekstiler fra restlagre rundt omkring i Europa. Reinvent Fashion er altså er et bæredygtigt alternativ til dig, der ønsker at fylde garderoben med one-of-a-kind items, der bidrager til en grønnere omstilling. Reinvent Fashion er på en mission, de vil nemlig “genopfinde”, måden vi skaber mode på. Dette gør de ved at præsentere kunderne for andre muligheder end den traditionelle form for mode og tøjproduktion, og i stedet tilbyde et bæredygtigt alternativ gennem deres unikke outlet styles og re-designede tøj. Det betyder, at du hverken behøver at gå på kompromis med din kærlighed til mode eller din holdning til miljøet. Reinvent Fashion byder dog også på noget helt andet, butikken er nemlig også en skrædder. Det betyder, at du ikke kun kan købe tøj, der allerede har været igennem redesignprocessen, men du kan også tage dit eget tøj med ned og få det repareret eller re-designet.

Adresse: Lygten 2L, 2400 København

Telefon: 53 57 02 65

Website: facebook.com/ReinventFashion

Nice to know om Reinvent Fashion:

Åbningstider
Reinvent Fashion følger
Nørrebro Bycenters generelle åbningstider.

Udvalg
Unika outletvarer, redesignet beklædningsgenstande
samt et eksklusivt udvalg af skræddersyet tøj til både damer og herrer.

 

Find vej til Reinvent Fashion


Quriosa – Genbrugs Interiør med omtanke

Måske har du allerede hørt om den populære interiørbutik Quriosa genbrug på Nørrebro, der er fyldt med cool retro- og genbrugsmøbler. Eller måske har du bare hørt om genbrugsbutikkens ejer, Søren Falk, der er mest kendt fra sin medvirken i DR programmerne Antikduellen og Skattejægerne.

I Quriosa på Nørrebro bliver du altid mødt med et smil, og man er ikke i tvivl om, at Søren Falk brænder for sin lille guldgrube af genbrugsmøbler, når man træder ind i kælderbutikken på Rantzausgade. Selv om du kan finde mange finurlige vintage møbler her, så er det primært lamper, der er Quriosas speciale.

Retro lamper fra 1950-1970 i farver som orange og brun pryder loftet, og cool vintage fund bugner på hylderne. Priserne er i den billigere ende, og i butikken finder du sjældent noget til over 1000 kr. Så hvis du leder efter et go-to møbel genbrugs hotspot, så er Quriosa helt sikkert værd at have med i tankerne.

Adresse: Rantzausgade 33, 2200 København N

Mail: Retro@quriosa.dk

Website: facebook.com/quriosa

Nice to know om Quriosa:

Åbningstider
Tirsdag 12 – 17.30
Torsdag 14 – 18

Udvalg
Retro møbler, genbrug interiør, vintage tilbehør i form af blandt andet lamper og tæpper og sjove genbrugsfund til hjemmet.

 

Find vej til Quriosa


Røde Kors Nørrebrogade – genbrug i den gode sags tjeneste

Røde Kors er næppe en ukendt genbrugsbutik i dine ører, men måske kender du ikke deres cool og moderne afdeling “Fremtiden”? Det er et nyt koncept, hvor tøjet er nøje udvalgt af de modebevidste unge, der også står bag disken.

Pengene går stadig til et velgørende formål som i alle Røde Kors’ andre butikker, men oplevelsen er en helt anden sammenlignet med de klassiske genbrugsbutikker. Her hænger alle de cool styles i farvekoder, og intet er placeret tilfældigt.

Røde Kors’ “Fremtiden” er, som navnet antyder, deres svar på fremtidens genbrugsbutik, og her behøver du ikke rode kasse efter kasse igennem proppet med tøj i alle størrelser og farver i jagten på det perfekt second-hand item. Nej, her er arbejdet gjort for dig, så det er bare at tage et smut forbi den cool genbrugsbutik på Nørrebro og lade dig inspirere af udvalget.

Adresse: Nørrebrogade 40, 2200 København N

Nice to know om Røde Kors:

Åbningstider
Onsdag – fredag 14 – 18
Lørdag – søndag 12 – 16
Mandag – tirsdag lukket

Udvalg
Skævt og anderledes genbrugstøj til både mænd og kvinder, der er nøje udvalgt af de unge frivillige.

 

Find vej til Røde Kors Fremtiden


Keiko vintage – artsy vintage tøj


Når du træder ind i Keiko Vintage på Nørrebro, føles det lidt som at træde ind i en af Berlins cool og artsy second-hand butikker, for den her vintage butik er alt andet end ordinær og kedelig.

Keiko er først og fremmest fyldt med vovede, anderledes og cool items lige fra orange trenchcoats i læder til langskaftede plateaustøvler og lyserøde pelshatte.

Kort sagt er Keiko en genbrugsbutik, der tør at vove pelsen og ikke bare vil ligne de andre. Den mission puster de yderligere liv i gennem drinks aftener, kunstudstillinger og andre arrangementer, der sikre dem en sikker plads på listen over de bedste genbrugsbutikker på Nørrebro.

Adresse: Birkegade 9A, 2200 København N

Telefon: 22 59 93 44

Website: facebook.com/KeikoCph

Nice to know om Keiko vintage:

Åbningstider
Mandag – fredag 11 – 18
Lørdag 13 – 18
Søndag lukket

Udvalg
Genbrugstøj til både mænd og kvinder med et funky twist, der især er inspireret af 90’ernes trends. Du finder også cool og anderledes vintage accessories i den lille genbrugsbutik.

 

Find vej til Keiko vintage

 


Dahl Antik – butikken for antikelskeren

Dahl Antik er den ultimative genbrugsbutik for skattejægere og antik elskere. Her finder du både retro interiør og antikke møbler fra både danske og udenlandske designere samt butikkens nøje udvalgte afdeling med vintage tøj. Genbrugsbutikken på Nørrebro har kort sagt, alt hvad dit antikhjerte kan begærer, og du kan hurtigt tilbringe en eftermiddag med at snuse rundt blandt alle de nøje udvalgte genstande i Dahls antikbutik. For hylderne bugner af smukke porcelænsfigurer, fine glas, retro møbler og sjove genbrugsfund. Uden tvivl et must, hvis du har et hjerte, der banker for genbrugsmøbler og antikfund.

Adresse: Sankt Hans Gade 12 , 2200 København N

Telefon: 31410714

Website: www.facebook.com/dahlantik/

Nice to know om Dahl Antik:

Åbningstider
Mandag – onsdag 12 – 17
Lørdag – søndag lukket

Udvalg
Bredt udvalg af antikmøbler, brugskunst, vintage boliginteriør og cool genbrugstøj.

 

Find vej til Dahl Antik

 


Epokerum – designer vintage møbler

Hvis du er på udkig efter danske designklassikere, så er Epokerum lige stedet for dig. Her finder du vintage interiør og møbelklassikere fra mærker som Børge Mogensen, Wegner og Arne Jacobsen samt et udvalg af smukke møbler fra mere ukendte designere. Alt her er i super stand og nydeligt præsenteret, og kun det bedste er godt nok til at få en plads på hylderne i Epokerum. Udover de unikke og nøje udvalgte møbler og kunstværker kan du også finde et eksklusivt udvalg af håndlavede items i den fine vintagebutik på Nørrebro. Tanken bag Epokerum er at gøre op med brug-smid-væk-kulturen og i stedet værdsætte alle de klassiske møbeldesigns, der allerede findes rundt omkring i landets mange møbelgenbrugsbutikker. Slå et smut forbi Epokerum, hvis du er på udkig efter et vintagemøbel i klassisk skandinavisk design.

Adresse: Jagtvej 19, 2200 København N

Mail: epokerum@gmail.com

Website: www.facebook.com/epokerum

Nice to know om Epokerum:

Åbningstider
Tirsdag – fredag 11 – 18.30
Lørdag 11 – 13
Søndag – mandag lukket

Udvalg
Vintage møbler og funky genbrugs interiør fra 50’erne til 80’erne. Butikken byder også på en eksklusivt udvalg af genbrugstøj og second-hand accessories.

 

Find vej til Epokerum

 


PRAG Nørrebro – genbrugstøj med mønstre og farver

PRAG Nørrebro udgør én ud af de i alt tre genbrugsbutikker, der efterhånden er blevet til populære kendinge på den københavnske genbrugsscene. PRAGs sortiment er nøje udvalgt og inspireret af vintagebutikker i storbyer som New York og Berlin. Butikken er altid fyldt med genbrugsfund, der læner sig op ad tidens trends, og det er ligegyldigt, om du er på udkig efter tylskørter, hverdagstøj, sko, accessories eller festskrud. Udvalget er enormt og rummer noget for enhver smag. Her kan man hurtigt glemmer tiden, når man kigger igennem de mange stativer med genbrugstøj og second-hand accessories. Ikke desto mindre er det bestemt ikke svært at kaste sin kærlighed efter deres unikke genbrugstøj så pas på, hvis du bare er ude for at ose.

Adresse: Nørrebrogade 45, 2200 København N

Telefon: 33 21 00 50

Website: www.facebook.com/pragcopenhagen

Nice to know om PRAG:

Åbningstider
Mandag – fredag 10 – 19
Lørdag 10 – 18
Søndag 11 – 18

Udvalg
Et bredt udvalg af genbrugstøj til både damer og herrer. Her er alt fra jakkesæt og polo T-shirts til glimmer kjoler og tyl med palietter. Prag byder også på et stort udvalg af second-hand accessories.

 

Find vej til Prag Nørrebro

 


Hot Ko Tyr – Lamper og sjove skilte

Hot Ko Tyr møbelgenbrug på Nørrebro er fyldt med farverige lamper, der uden tvivl vil fange dit blik, hvis du passerer antikvitetsbutikken på Nørrebrogade. Her får du en sjov historier om de mange lamper med på vejen, og det kan være en næsten umulig opgave at vælge mellem de mange design og farver, når du begiver dig ind i den lille genbrugsbutiks skattekammer. Du vil uden tvivl finde lamper her, der bringer minder frem fra fortiden og vækker nostalgien, for de har tæt på alt, hvad der findes indenfor for lampemodeller og -designs. Det gør det kun til en endnu mere hyggelig oplevelse at snuse rundt blandt Hot Ko Tyrs store udvalg af retro lampe og boligtilbehør. Butikken byder også på et udvalg af sjove skilte og andet hyggeligt genbrugspynt.

Adresse: Nørrebrogade 76, 2200 København N

Telefon: 35 39 02 74

Website: hotkotyr.dk/

Nice to know om Hot Ko Tyr:

Åbningstider
Mandag – fredag  11 – 18
Lørdag 10 – 14
Søndag lukket

Udvalg
Et stort udvalg af genbrugslamper i forskellige designs samt sjove vintage tilbehør til boligen.

 

Find vej til Hot Ko Tyr

 


Vierhanen – antik møbler

I Vierhanen finder du alt indenfor antikke møbler og interiør. Udvalget byder på alt fra cool industrilamper, retro møbler og genbrugssmåting til hjemmet. Her kan du gøre unikke antik fund til hjemmet, der skiller sig ud fra mængden. Hvad enten du søger vintage porcelæn, vintage møbler eller retro madkasser, kan du finde det hele i Vierhanens sortiment. Butikken har haft samme ejer siden 1973 og emmer af historie og sjove fortællinger, og ejeren af butikken har en livlig passion for antikviteter og er altid klar til at besvare dine spørgsmål. Kig ind i den stemningsfulde antik butik på Nørrebro, og gør et genbrugskup.

Adresse: Ravnsborggade 7, 2200 København N

Telefon: 51 55 98 80

Website: veirhanen.com

Nice to know om Vierhanen:

Åbningstider
Mandag, onsdag og fredag 11 – 17.30
Lørdag 11.30 – 15.45
Tirsdag, onsdag og søndag lukket

Udvalg
Antikke møbler, retro lamper, genbrugsfund til boligen, antikke instrumenter og elektronik.

 

Find vej til Vierhanen

 


CrimsCrams – skæve vintage fund

I CrimsCrams bugner hylderne af sjove, skæve og charmerende vintagefund, og ja, bugner er det helt korrekte ord at bruge, for denne vintagebutik har alt. Hvis du ikke kan finde det, du søger blandt de mange uimodståelige genbrugsmøbler og nipsting, så skal du bare spørge, for hvis det ikke allerede befinder sig blandt sortimentet, kan det hurtigt komme til det. Indehaveren af denne genbrugsbutik på Nørrebro er selv en erfaren lopper og er altid frisk på en snak om antikviteter, vintage fund og landets bedste loppemarkeder. Det er en vintagebutik med personlighed, og her er du garanteret at blive mødt med et smil.

Adresse: Tagensvej 53, 2200 København N

Telefon: 42 42 99 28

Website: www.crimscrams.dk

Nice to know om CrimsCrams:

Åbningstider
Søndag – torsdag 14 – 19
Fredag – lørdag lukket

Udvalg
Genbrugsnips, vintagetilbehør, retro glas og porcelæn, vaser og malerier.

 

Find vej til CrimsCrams