3 kreative ideer med PU-skum


Trænger dit hjem til et personligt touch? Så gør PU-skum til en del af dit næste DIY-projekt! Med PU-skum kan du nemt og hurtigt forvandle gamle sager eller nye loppefund til små kunstværker, som giver dit hjem kant. Vi har samlet 3 kreative ideer til dit næste DIY-projekt med PU-skum, så du kan skabe et fancy spejl, en ny vase eller et personligt maleri. 


pu skum

Hvad betyder DIY?

DIY er en forkortelse af “do it yourself” og hentyder til ting, man selv kan lave. DIY-projekter kan både referere til at skabe noget fra bunden af og til at ændre udseendet på eksisterende ting.

I denne artikel viser vi både, hvordan du kan ændre udseendet på et gammelt spejl, hvordan du selv kan lave en vase, og hvordan du skaber et smukt kunstværk med PU-skum.

pu skum

Sådan bruger du PU-skum til DIY-projekter

Det er super nemt at arbejde med PU-skum. PU-skum er dog oprindeligt et bygningsmateriale, så lav projektet udendørs, og husk at tage en maske på. Uanset om du vil lave en vase eller upcyckle et spejl, så er fremgangsmåden (næsten) den samme:

  1. Find et item (gerne fra genbrug) i en passende størrelse, eller bestem dig for formen på dit værk.
  2. Påfør skummet i den ønskede mængde og form. Husk, at PU-skummet hæver, når det tørrer!
  3. Lad PU-skummet tørre i en times tid.
  4. Mal PU-skummet i din yndlingsfarve.
  5. Lad malingen tørre, og integrér dit kunstværk i din indretning.

Tip! Skummet giver et ret vildt look til hjemmet. Hvis du vil nedtone looket lidt, så mal det i en farve, som matcher din væg.

pu skum
pu skum

Skab dit DIY projekt

For bedst muligt at kunne vise dig, hvordan du bruger PU-skum som et del af dit DIY projekt, har vi allieret os med den kreative blogger og instagrammer Sofie Parelius. Se her hvordan hun skaber en smuk vase, upcycler et gammel spejl og laver et kunstværk ud af PU-skum og andre materialer, som alle kan købes i Nørrebro Bycenter.

PU-skum fra Danalim, SILVAN, 69,95 kr. 

Akrylmaling, SØSTRENE GRENE, 6 stk., 19,90 kr. 

Spraymaling fra Plasti-Kote, SILVAN, 84,95 kr. 

Mat indendørsmaling, SØSTRENE GRENE, 34,98 kr. 

Pensler, SØSTRENE GRENE, fra 9,90 kr.