I Nørrebro Bycenter elsker vi at fremhæve alle de skønne sider af vores sprudlende bydel, og de mange tilbud du finder på Nørrebro. Derfor har vi her samlet en liste med nogle af de bedste parker på Nørrebro, hvor du kan tage en lille pause fra byens evige aktivitet. Der findes et væld af små grønne oaser på Nørrebro, hvor du kan nyde et velfortjent hvil fra hverdagens stress og jag eller slentre en tur med en god ven. Så snør skoene, tag én du holder af under armen og gå på opdagelse i Nørrebros små frodige åndehuller midt i byen. Brug oversigten og find hurtigt frem til en park på Nørrebro nær dig.

Flotte træer på Bispebjerg Kirkegård

Nørrebroparken

Midt i et af pulserende Nørrebros mest populære kvartere ligger Nørrebroparken. Med parkens aflange og nytænkende design, kan det være en helt oplevelse af slentre langs parkens 1 kilometer lange parkstrøg og nyde de arkitektoniske henvisninger til Danmarks kulturlandskab, som den grønne lomme gemmer på. Bygningselementerne i parken er inspireret af landbruget, og de grønne planter og græsområder skaber et harmonisk modspil til det omkringliggende Nørrebros altid livlig aktivitet. Nørrebroparken adskiller sig fra de andre parker på Nørrebro ved at integrere de omliggende bykvartere i parkens opbygning og udtryk. Nørrebroparken formår dermed at bringe byen med ud i naturen i stedet for den anden vej rundt.

Assistens Kirkegård

Assistens Kirkegård er én af Danmarks mest berømte kirkegårde. Selvom store dele af kirkegården i dag fungerer som kirkegårdspark, benyttes én fjerdedel af området stadig som kirkegård, og det er selvfølgelig vigtigt at respektere, når du nyder en gåtur på arealet. Selvom kirkegården i dag mest bliver brugt af lokale københavnere som et grønt pusterum og er blevet et yndet sted til en café latte-gåtur med en god ven, så rummer Assistens Kirkegård også megen historie og kultur. Nogle af Danmarks største personligheder såsom, H. C. Andersen, Søren Kierkegaard og Niels Bohr ligger for eksempel begravet på den historiske kirkegård. Hvis du gerne vil ruske den klassiske kaffe-gåtur på Assistens Kirkegård op, kan du tilmelde dig en af de gratis guidede rundvisninger, der finder sted hele sommerhalvåret.

Superkilen

Selvom Superkilen nok ikke er, hvad man vil betegne som den klassiske park, mest af alt fordi den udelukkende består af beton, så er den alligevel et af de steder, hvor de lokale på Nørrebro vrimler til, når forårssolens første stråler skinner over den farverige bydel. Området ligger i forlængelse af Nørrebroparken og går som en kile gennem Mimersgadekvartere. Superkilen er et fantasifuldt samlingspunkt med den Røde Plads som det bankende hjerte, hvor inspirationen er hente fra byparker hele verden over. Den store legeblæksprutte er fra Japan, bænkene fra Brasilien og de mange cykelstativer er fra Finland. Superkilen er dermed et sprudlende kulturelt tilflugtssted fra storbyens stress og jag, og den perfekte destination, hvis du trænger til en lille pause.

Folkets Park

Folkets Park på Nørrebro ligger klemt inde mellem Griffenfeldsgade og Stengade. Her tårner parkens iøjnefaldende og spraglede klatrestativ op i midten af parken, der indbyder børn og klatrende sjæle til at hoppe ombord. Folkets Park på Nørrebro blev grundlagt i 1971 af områdets egne beboere efter adskillige forgæves opråb til politikerne om ønsket om et grønt område på Nørrebro. Beboerne tog i stedet sagen i egen hånd, og Folkets Park blomstrede op og blev en integreret del af det lokale liv og arrangementer. Parken har dog gennem årene lidt af dårligt omdømme og er ofte blevet forbundet med banderelateret aktivitet. Men i 2013-2014 tog de lokale på Nørrebro Folkets Park tilbage, og kunstneren Kenneth Balfelt renoverede området, så farver, glæde og kultur blev centrum for parken med det store, spraglede klatrestativ som kronen på hverken.

Hans Tavsens Park

I forlængelse af Assistens Kirkegård finder man Hans Tavsens Plads. Her kæmper børnefamilier, hundeluftere og sportsglade mennesker om pladsen. Parken på Nørrebro rummer nemlig tilbud til alle aldre. I den sydøstlige del af parken finder man den store bemandede legeplads, hvor børn kan køre gokarts, lave snobrød, spiller spil, få lektiehjælp og deltage i legepladsens mange arrangementer. Den nordvestlige del af parken er derimod dedikeret til sportsentusiaster med et udvalg af forskellige sportsfaciliteter. Men den grønne park på Nørrebro gemmer også på noget for de kulturinteresserede. Midt i parken troner et bronzespringvand med den græske gud Artemis som kronen på værket, og længere mod Assistens Kirkegård står en bronzekopi af Michelangelos marmor skulptur af Moses, der er udlånt fra Ny Carlsberg Glyptotek. Hans Tavsens Park gemmer altså på et overflødighedshorn af underholdning, som frit kan benyttes af alle, der har lyst.

Odins Lomme

Odins Lommer er Københavns første lommepark, der skal fungere som et lille grønt pusterum fra storbyen tumult. Konceptet lommeparker er nok bedst kendt fra New York, hvor de skaber et harmonisk modspil til den pulserende metropols evige aktivitet. Odins Lomme er ligeledes tiltænkt som en lille oase midt på Nørrebro og er designet ud fra referencer til bydelens strukturer og særpræg. Lommeparken skal symbolisere den vildskab og orden, der kendetegner Nørrebro og er dermed også en lovprisning af bydelens særpræg. Den vilde natur møder her storbyens hårde beton og skaber i sammenspil et lille pusterum fra hverdagens travle trummerum.

Bispebjerg Kirkegård

Bispebjerg Kirkegård er først og fremmest en kirkegård, hvor man som besøgende skal huske på at tage hensyn og vise respekt for gravpladserne. Bispebjerg Kirkegård er dog i de seneste år blevet kendt for noget helt andet end sine gravsteder. Hvert forår bliver kirkegården nemlig forvandlet til et billede-hotspot, når de smukke, lyserøde kirsebærtræer blomstre i fuld flor. Bispebjerg Kirkegård er dog en populær destination hele året rundt, med dets vildtvoksende og grønne beplantning, smukke gangstier og rolighed. Det er dog ikke kun de smukke kirsebærtræer, der tiltrækker lokale og turister. Grundtvigs Kirke, der ligger tæt på Bispebjerg Kirkegård, er også en populær destination, og et besøg her er oplagt at kombinere med en gåtur på kirkegård. Stedet er derfor et oplagt til en gåtur, så længe man husker at respektere, at området også er en kirkegård.

Lersøparken

Lersøparkens grønne plæne folder sig ud over et stort areal omkranset af viltre buske, store bøge- egetræer og velholdte stier. Parkens store størrelse gør, at både fodboldspillere, solbadere, hundeluftere og børnefamilier frit kan boltre sig på de grønne arealer, uden at behøver at bekymre sig om at skulle kæmpe om pladsen. Som kronen på værket troner Bispebjerg Hospitals gamle hovedindgang på toppen af københavns nok bedste kælkebakke forenden af den store park på Nørrebro. Lersøparken rummer også mere end 400 kolonihaver, som selvfølgelig er private, men kolonihavekulturen skinner tydeligt igennem i den vedligeholdte park. Parken er en perfekt destination for både gåture, boldspil og en hyggelig picnic.

Utterslev Mose

Utterslev Mose er et unikt naturområde med rigt fugleliv, søer, rørskove, vildmose beplantning og en velholdt park. Utterslev Mose er ikke bare den park på Nørrebro, hvor du får lov til at opleve den mest vilde natur og rige dyreliv. Det er faktisk også Københavns største parkområde, der strækker sig ind over flere bydele og kommuner. Hovedattraktionen er parkens tre største søer og rørskov, der gemmer på et rigt fugleliv. Utterslev Mose byder også på flere smukke gå- og løberuter, hvor du kan nyde den friske luft og naturens ro væk fra storbyens aktivitet.

Rødkilde Park

I Rødkilde Park finder du en store naturlegepalds gemt væk bag træer og grønne buske. Den fantasifulde og populære naturlegeplads er skabt af naturmaterialer. Her kan børn og barnlige sjæle boltre sig på den store legeplads og prøve kræfter med alt fra svævebane, rutsjebane, balancebomme og meget mere. Rødkilde Park er dog også et skønt sted at slentre en tur med én man holder af, for parken byder på meget mere end bare leg. Gå for eksempel en tur langs den smukke allé af lindetræer og besøg parkens kronede juvel, nemlig Vilhelm Bissens skulptur af ’Yndling til Hest”.

Mimersparken

Mimersparken er et af de områder på Nørrebro, der har gennemgået en markant transformation. Førhen lå det store området ødet hen og var en livløs og trist plet midt på sprudlende Nørrebro. Men gennem et større projekt med Københavns Kommune er Mimersparken blev fyldt med sjæl og liv og byder på nu på både skøn natur samt arealer til aktiviteter og leg. I parken finder du både frugtlunde, bålsteder, en stor legeplads og masser af faciliteter til sportsaktiviteter. Mimersparken er dermed det perfekte samlingspunkt for familie og venner, hvad enten dagen byder på picnic og grill, fodbold eller blot en hyggelig gåtur.

Nørrebro og Nordvest har mere at byde på, end man lige skulle tro. Smukke parker, rå beton, gode hyggespots, spændende oplevelser, fede shoppingmuligheder og meget mere. Hvis du vil lære mere om Nørrebro, bør du læse vores store guide, der indeholder mange flere spændende informationer. Du finder den her.